Fly Drive Zuid-Sardinie in 8 dagen Afbeelding Fly Drive Zuid-Sardinie in 8 dagen
Fly Drive Zuid-Sardinie in 8 dagen ****
Bestemming: Fly Drive Italie - Fly Drive Sardinie Rondreis

Fly Drive Zuid-Sardinie in 8 dagen

****

plane hotel car


8 Dagen

Het zuiden van Sardinië is gezegend met veel prachtige lange rustige zandstranden. Veel van de stranden zijn zo spectaculair dat u zich in het Caribisch gebied waant. Het binnenland van Zuid-Sardinië wordt overheerst door een uitgestrekte groene vlakte, ook wel Campidano genoemd. De hoofdstad, Cagliari, is precies in het midden van de zuidkust van Sardinië gelegen en doet het meest Italiaans aan van alle steden op Sardinië. Zowel ten oosten als ten westen van Cagliari liggen enkele prachtige badplaatsen, zoals Chia en Santa Margherita di Pula in het westen, Villasimius en Costa Rei in het Zuid-Oosten en uiteraard de plaatsjes in de zuid-oostelijk gelegen provincie Ogliastra.Fly Drive Zuid-Sardinie in 8 dagen

Gedurende deze rondreis Fly Drive door Zuid-Sardinië kunt u genieten van een heerlijk verblijf aan zee in de diverse mooie badplaatsen die de kust in deze regio, te bieden heeft. Daarnaast staat een bezoek aan de hoofdstad Cagliari op het programma met Romeinse ruïnes, musea gevuld met prehistorische vondsten, eeuwenoude kerken en elegante palazzi. Maar de route van deze luxe Fly Drive rondreis door Zuid-Sardinië leidt ook langs de duinen en de spectaculaire kliffen aan de west-kust, de opgravingen van Nora bij Pula met Romeinse, Fenicische en Punische bouwwerken, de hoogvlakte van "Giara di Gesturi" met zijn Sardijnse wilde paarden en uiteraard het tot UNESCO Werelderfgoed uitgeroepen nuraghedorp Su Nuraxi.

Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive door Zuid-Sardinië kunt bezoeken. U kunt uw route uiteraard geheel naar eigen wens indelen.
De zeer comfortabele en charmante accommodaties zijn voor u vastgelegd en bieden een goed uitgangspunt voor de te bezoeken bezienswaardigheden in de zuidelijke regio van Sardinië.

Dag 1 Cagliari - Santa Margherita di Pula - Chia 

Deze 8-daagse Fly Drive Zuid-Sardinië rondreis vangt aan in Cagliari, de hoofdstad van Sardinië.
Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en kan uw avontuur beginnen.

Cagliari
Al heeft Sardinië een volledig eigen persoonlijkheid, zoals eigenlijk elke provincie in Italië dat heeft behouden, is Cagliari wel de stad die wel het meest "Italiaans" aandoet. De populaire Vespa's suizen hier langs de groene boulevards, langs een wirwar van goudkleurige palazzi, koepels en gevels en het rotsachtige middelpunt, Il Castello. De lokale bevolking vermaakt zich best in de drukke cafés, verscholen onder de luifels in de gezellige marina.
In Cagliari vindt u veel sporen van de rijke geschiedenis, zoals oude Romeinse ruïnes, musea gevuld met prehistorische vondsten, eeuwenoude kerken en elegante palazzi. Gedurende de zomermaanden kunt u verkoeling zoeken bij het levendige Poetto-strand aan het helderblauwe water. U verblijft nabij één van de mooiste stranden van zuid Sardinië, zoals het bekende strand van Chia.

Overnachting in of nabij Santa Margaretha di Pula en het strand

Dag 2 Santa Margherita di Pula - Chia 

Verken vandaag de prachtige zuidwestkust van Sardinië. Behalve de fantastische uitzichten over de Middellandse zee, kunt u hier vele bezienswaardigheden bezoeken die doen herinneren aan de geschiedenis van Sardinië.
Bij het nabijgelegen stadje Pula liggen de opgravingen van Nora. Volgens de legende is Nora de oudste stad van Sardinië. De stad is al eeuwenlang verlaten en u vindt er nu de overblijfselen van Romeinse, Fenicische en Punische bouwwerken.
Heerlijk picknicken op het strand, waarna u kunt genieten van de grillige kustlijn.

Overnachting in of nabij Santa Margaretha di Pula en het strand

Chia
Zes kilometer kustlijn omspoeld door een kristalheldere zee. Wilde natuur, omlijsting van kleine en pittoreske landtongen. Het grondgebied van Chia maakt deel uit van de gemeente Domus de Maria en is één van de bekendste en populairste badplaatsen van de golf; het heeft vele stranden en baaien die, met goede reden, gerekend worden tot de mooiste van Zuid-Sardinië, zoals het prachtige strand van Su Giudeu of de fascinerende Cala Cipolla. Chia is ook beroemd om zijn duinen, gevormd door de wind en bezaaid met fascinerende oude jeneverbessen.

Dag 3 Chia - Medio Campidano - Guspino

Vanuit het zuiden gaat de route noordwestelijk naar het rustige dorpje Guspini in Medio Campidano.
De kustlijn van deze provincie wordt ook wel de Costa Verde genoemd. Er zijn veel archeologische vindplaatsen in het gebied. Tegenwoordig zijn de sporen van de voormalige mijnindustrie in dit gebied nog duidelijk zichtbaar.

Wij raden u aan een tussenstop te maken in het pittoreske stadje Iglesias, waar u de kathedraal, de stadsmuur en het kasteel kan bezoeken. U kunt een bezoek brengen de Romeinse tempel van Antas, die in de 3e eeuw bovenop de overblijfselen van een Punisch heiligdom zijn gebouwd. Neem de schilderachtige route via de dorpjes Buggeru, Masua en Nebida om te genieten van de spectaculaire kliffen en rotsen die in het water verdwijnen. Het hoogtepunt is het uitzicht van de 133 meter hoge kalkhoudende rots "Pan di Zucchero", voordat u langs het voormalig mijnwerkersdorpje (nu spookstadje) Ingurtosu doorrijdt naar Guspini.

Overnachting in of nabij Guspini

Dag 4 Guspini - Giara di Gesturi - Barumini - Ogliastra

De tocht gaat verder naar de oostkust van Sardinië. Vandaag is de route iets langer dan de andere dagen omdat u horizontaal het eiland doorkruist, maar de panorama's onderweg maken het de moeite waard. In deze regio zijn een aantal interessante archeologische sites, zoals het tot UNESCO Werelderfgoed uitgeroepen nuraghedorp Su Nuraxi bij Barumini, met de imposante prehistorische burcht. Als u vroeg genoeg vertrokken bent, kunt u eerst een bezoek brengen aan de hoogvlakte van "Giara di Gesturi" met zijn Sardijnse wilde paarden, ideaal voor een mooie ochtendwandeling.

La Giara di Gesturi
La Giara di Gesturi is een hoog basaltplateau dat boven het glooiende groene landschap uitsteekt en beroemd is om zijn wilde paarden en ongerepte natuurlijke schoonheid. De vlakte is bedekt met macchia (mediterraan struikgewas) en bossen met eeuwenoude eiken en kurkeiken, en biedt uitstekende wandelmogelijkheden en een prachtige natuur om te observeren.
U kunt de Giara het beste vanuit Tuili benaderen en parkeren bij de zuidelijkste ingang van de Giara. Vanaf hier leidt het pad naar een klein meertje, de Pauli Mauri. Dit is een van de vele seizoensgebonden paulis (poelen) op de Giara waar u misschien een van de inheemse cavallini (pony’s) kunt zien, die hier in de vroege ochtend meestal komen drinken.

In uw eigen tempo rijdt u verder de provincie Ogliastra binnen. Ogliastra, ingeklemd tussen de provincies Nuoro en Cagliari biedt een prachtige combinatie van uitgestrekte zandstranden en authentieke dorpjes in het bergachtige binnenland.

Uw hotel is nabij het strand van Torre di Bari, één van de mooiste zandstranden van Ogliastra, gelegen. U verblijft twee nachten in of nabij Barisardo, zodat u de tijd heeft de ongerepte plekjes van centraal Sardinië te bezoeken en de mooie kustplaatsen kunt bewonderen.

Overnachting nabij Barisardo en het strand

Dag 5 Ogliastra/Barisardo

Vanuit Baunei, een idyllisch bergdorpje in de buurt van Arbatax gelegen op een hoogte van 500 meter, heeft u een spectaculair uitzicht over het gebied. Ook een uitstapje naar de prachtige Cala Goloritze¨ (alleen te voet of per boot bereikbaar) is absoluut een aanrader! Al rijdend naar het hoogplateau Altopiano di Golgo, parkeert u halverwege bij het bar/restaurant, vanwaar u in ongeveer 1,5 uur naar de baai kunt lopen.

Overnachting nabij Barisardo en het strand

Dag 6 Barisardo - Villasimius

Via de citrusdorpjes Muravera en Castiadas komt u aan bij de eindbestemming van uw rondreis; Villasimius, een geliefd dorpje aan de zuidoostkust van Sardinië, omgeven door het Monte Sette Fratelli massief en ontelbare baaien met witte zandstranden en een turquoise zee. Uw accommodatie is een perfect uitgangspunt voor reizigers die zowel willen ontspannen als de bezienswaardigheden in de omgeving willen verkennen.

U vindt hier de prachtige stranden van Giunco, Punta Molentis en Porto Giunco. Met een huurboot of georganiseerde boottocht kunt u de prachtige kustlijn op een unieke manier te verkennen. Capo Carbonara is één van de absolute hoogtepunten van Villasimius. Het biedt een fantastisch uitzicht over de kleinere eilanden voor de kust Isola dei Cavalli en Isola di Serpentara.

Overnachting nabij Villasimius en het strand

Costa Rei
Costa Rei is gelegen aan de zuidoostkust van Sardinië. Costa Rei is klein maar fijn en biedt kilometers lange prachtig witte zandstranden en goede regionale restaurantjes en cafeetjes. Een klein paradijsje, dat tot leven komt in de warme zomermaanden.

Villasimius
Villasimius was ooit een klein dorpje van vissers en herders, maar sinds de jaren '60 is het naast Costa Rei en Castiadas een populaire badplaats van Zuid-Sardinië geworden. De oude stad biedt vele pubs, winkels en restaurants, terwijl u in de smalle straatjes nog kleine ateliers vindt, die mooie lokale producten verkopen.
 

Dag 7 Villasimius - Cagliari

De hoofdstad van Sardinië, Cagliari, ligt niet al te ver van Villasimius en de kustweg die naar de door de Feniciers gestichte stad leidt, is uniek. De levendige stad Cagliari zelf, die in de Romeinse tijd "Carales" werd genoemd, is gevuld met gezellige piazza's, smalle straatjes, boetiekjes en historische gebouwen. Het oudste deel van de stad, het Castello, toegankelijk via een van de 2 poorten (de San Pancrazio poort of de Porta dei Leoni) ligt tegen een steile hoogte, omringd door de oude stadsmuren. Het bastion San Remy biedt een spectaculair uitzicht over de jachthaven, het strand en de omliggende dorpen.

Overnachting in of nabij Villasimius

Dag 8 Cagliari - terugreis

Vandaag kunt nog volop genieten van de Sardijnse hoofdstad Cagliari of heerlijk vertoeven aan de gezellige boulevard bij het Poetto strand, voordat u terugrijdt naar het vliegveld om uw huurauto in te leveren en weer instapt voor de vliegreis naar huis.

Hoogtepunten van deze Fly Drive Zuid-Sardinië:

 • Cagliari
 • Verblijf nabij de mooiste stranden van Sardinië
 • Chia
 • Nora
 • Giara di Gesturi
 • Su Nuraxi
 • Ogliastra
 • Villasimius

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenserviceVluchten
U vliegt naar Elmas Airport (CAG)
U vliegt terug vanuit Elmas Airport (CAG)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief
 • Retourvluchten Amsterdam - Cagliari en v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in charmante en zeer goed gewaardeerde 4-sterren hotels
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • SGR bijdrage 5.- per persoon
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een compleet reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, de autohuurvoorwaarden en de hotelbeschrijvingen, kunt teruglezen.
Pas na uw schriftelijk akkoord hiervoor, kunnen wij de reis voor u vastleggen.
Als u een optie-aanvraag plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Zuid-Sardinie in 8 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail