Fly Drive naar Schitterend Sicilie 10 dagen Afbeelding Fly Drive naar Schitterend Sicilie 10 dagen
Fly Drive naar Schitterend Sicilie ***
Bestemming: Fly Drive Italie - Fly Drive Sicilie Rondreis

Fly Drive naar Schitterend Sicilie

***

plane hotel car


10 Dagen

Fly Drive Schitterend Sicilie vanuit Palermo

10 Dagen

Deze individuele Fly Drive is ideaal voor iedereen die in alle vrijheid het prachtige Sicilie wil ontdekken. Met een huurauto tot uw beschikking rijdt u op uw gemak langs alle culturele bezienswaardigheden. Ook een dag aan zee zal gedurende deze reis niet ontbreken. Sicilië biedt een prachtige natuur, rijke historie, invloeden uit verschillende culturen en sfeervolle, karakteristieke plaatsen. Kortom, een rondreis met alle vrijheid en ideaal voor cultuurliefhebbers en natuurliefhebbers die alle schatten van Sicilië willen ontdekken.Dagprogramma


Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.


Dag 1: Amsterdam - Palermo (ca. 30 km)

Bij aankomst op de luchthaven van Palermo, neemt u uw huurauto in ontvangst en kan uw Fly Drive vakantie echt gaan beginnen. U rijdt u naar het hotel in Palermo voor de overnachting. Afhankelijk van uw vluchttijden heeft u wellicht alvast tijd om Palermo te gaan verkennen.
Overnachting in of in de omgeving van Palermo.

Palermo

Palermo is de grootste stad van het Italiaanse eiland Sicilië en de hoofdstad van de regio. Als u goed rondkijkt, vindt u zeker een paar plekjes waar u van de heerlijke, authentieke Siciliaanse sfeer kan proeven zonder overdonderd te worden door de drukte. De Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Palermo en zeker een aanrader. Het historische centrum getuigt van een rijk en nobel verleden, met prachtige monumenten, verschillende kleuren van marmer in de gebouwen, koepels in Arabische stijl, zijn levendige IL CAPO en Vucciria straatmarkten. Zeker een bezoek waard is het Palazzo dei Normanni met de Palatijn Kapel met oude mozaïeken, de kathedraal, de kerk van San Giovanni degli Eremiti.


Dag 2: Palermo - Monreale (ca. 15 km)

Ook vandaag kunt u de dag doorbrengen in Palermo of een van de bijzondere plaatsjes in de omgeving bezoeken. Een aanrader is het mooie Monreale, op korte rijafstand van Palermo. Mocht u nog tijd over hebben dan is de badplaats Mondello net buiten Palermo een fleurig plaatsje om te bezoeken. Het is een heerlijke plek om te lunchen met veel visrestaurantjes en pizzeria's, maar ook om even lekker naar het strand te gaan. Het 606 meter hoge voorgebergte Monte Pellegrino ligt tussen Palermo en de badplaats Mondello. Het gebergte heeft veel grotten en holen, die al in de steentijd bewoond waren.
Overnachting in of in de omgeving van Palermo.

Monreale

Hoewel het dorpje Monreale op zichzelf weinig voorstelt is het een plaats die u absoluut niet mag overslaan. De kerk van Monreale is de mooiste kerk van Sicilië en misschien wel een van de mooiste kerken van Italië. In Monreale kunt u de Kathedraal van Monreale (alle van Arabisch Normandische bouw en rijk aan mozaïeken) en de kloostergang van het voormalige Benedictijnerklooster gaan bewonderen.


Dag 3: Palermo - Segesta - Erice - Selinunte - Agrigento (ca. 200 km)

Via een mooie omweg gaat u op pad naar Agrigento. U komt eerst langs Segesta, een oude Hellenistische stad. De ruïnes van de stad liggen op de Monte Borbaro op 350 meter boven zeeniveau. De heuveltop biedt een uitzicht over het dal dat naar de Golf van Castellamare leidt. Een bezienswaardigheid die u zeker niet mag missen is de Tempel van Segesta, gebouwd op een heuvel, even buiten de oude stad van Segesta. Zijn onafgebouwde toestand en opmerkelijke, vrijwel perfecte staat maakt het een van de belangrijkste van de nog bestaande Griekse tempels in de wereld. Vervolgens rijdt u door naar Erice. De oude stad van Erice ligt op een hoogte van 750 meter, waar u kan genieten van een uitzicht over Trapani, de zoutpannen en de Egadische Eilanden. Volgens vele mooiste uitzicht van Sicilië. Het overgrote deel van het historische centrum dateert uit de Middeleeuwen en hier kunt u een bezoek brengen aan de Duomo en het kasteel. Uw laatste stop vandaag is Selinunte, waar u tevens een aantal bezienswaardigheden kunt bekijken. 
Overnachting in of in de omgeving van Selinunte.


Segesta


Segesta ligt op 30km van Trapani en heeft prachtige opgravingen.Het oude Segesta werd waarschijnlijk gesticht door de Elimi; onder Grieks bewind en behoorde net als Erice (Eryx) tot één van de belangrijkste steden van het Middellandse Zeegebied. De Dorische tempel werd niet daadwerkelijk door de Grieken gebouwd, zoals de titel van dit artikel doet vermoeden maar door de Elimiers, een inheemse bevolking van Sicilië die ook Erice hebben gesticht

Erice

Erice is een prachtige middeleeuwse vestingstad met een rijke geschiedenis. De stad ligt op een heuveltop op een hoogte van 751m vlakbij Trapani en is van daaruit per kabelbaan bereikbaar.In de hoofdstraat, Corso Vittoria Emanuele, vind je op nr. 14 Pasticceria Maria Grammatico, dat tot de allerbeste Siciliaanse banketbakkerijen behoort en bekend is vanwege de heerlijke amandelkoekjes en marsepeincreaties.

Selinunte

Selinunte was in de klassieke oudheid een grote stad en resten ervan zijn te bezichtigen op het opgravingsterrein vlakbij de badplaats Marinella.

Dag 4: Selinunte - Agrigento, ca. 95 km

Vanuit Selinunte rijdt u langs de kust verder naar Agrigento. Onderweg kunt u genieten van de prachtige weidse uitzichten over het Siciliaanse landschap en de kust.

Overnachting in of in de omgeving van Agrigento.


Agrigento

Agrigento is met name bekend wanwege de Vallei van de Tempels op enkele kilometers van de stad. Het is een van grootste archeologische plaatsen op Sicilië, waar maar liefst vier tempels te bewonderen zijn die nog geheel of gedeeltelijk behouden zijn. Ook de stad Agrigento zelf is echter een bezoek waard. Het centrum van Agrigento is compact maar kent verschillende, interessante bezienswaardigheden, zoals een schitterend theater, een prachtige kathedraal en een sfeervol Middeleeuws ogend centrum.


Dag 5&6: Agrigento - Piazza Amerina - Siracusa (ca. 200 km)

U heeft de mogelijkheid Agrigento nog verder te gaan verkennen met bijvoorbeeld een bezoek aan de vallei van de tempels, met o.a. de Tempel van Juno en de Tempel van Concordia. Deze tempels hebben belangrijke aspecten vanuit de Griekse beschaving en met de oranje kleur van de stenen zijn ze een lust voor het oog. Na bezichtiging van de stad Agrigento vertrekt u richting Piazza Amerina. Daar kunt u de vloermozaïeken van de beroemde Villa Romana del Casale bewonderen. Hier kunt u enkele van de grootste en best bewaarde mozaïeken van Europa bezichtigen. De villa is waarschijnlijk door de Romeinse keizer Maximilianus Hercules gebouwd tussen de 3e en 4e eeuw. Bijna alle mozaïeken geven jachtscènes weer. Langs de kustweg rijdt u naar Siracusa waar u in deze stad of in de omgeving heerlijk kunt dineren in een van de gezellige, lokale restaurantjes. Overnachting in uw hotel in Siracusa.
Overnachting in of in de omgeving van Siracusa.

Piazza Armerina

Piazza Armerina is een prachtige kunststadje in het hart van Sicilië. De belangrijkste bezienswaardigheid hier is de Romeinse Villa del Casale, oorspronkelijk eigendom van een machtige Romeinse familie uit de 4e eeuw na Christus. De lokale gastronomie wordt gekenmerkt door eenvoudige gerechten met zeer rijke smaken die het agrarisch gebied weerspiegelen.

Siracusa

In Siracusa kunt u o.a. het grootste Griekse Romeinse theater in Sicilië bezoeken. Oorspronkelijk is Siracusa een Griekse kolonie, met een rijke geschiedenis. Een bezoek aan het archeologische park Neapolis en het eiland Ortigia, het oude stadsdeel van Siracusa, is een aanrader. Hier bevinden zich de Dom met Griekse zuilen, de Aretusabron en de ruïnes van de Apollotempel. Of maak een wandeling door het mooie centrum.


Dag 7: Siracusa - Taormina (ca 120km)

Via Catania rijdt u vanuit Siracusa door naar Taormina of omgeving, waar u ook zult overnachten. Onderweg kunt u een stop maken bij de imposante Etna. Een bezoek aan de actieve vulkaan Etna mag u tijdens uw bezoek aan Sicilie zeker niet overslaan.
Overnachting in of in de omgeving van Taormina.

Etna

Een bezoek aan de Etna, de hoogste actieve vulkaan van Europa, is zeker de moeite waard. U kunt tot bijna 1.900 meter komen, daarna is het nog mogelijk om met de nieuwe kabelbaan tot de zone van de kraters te gaan (gebruik van de kabelbaan is tegen betaling).

Taormina

Taormina is een van de leukste en drukst bezochte plaatsjes in Sicilië. Taormina is een bruisend klein stadje met leuke restaurants, mooie winkels en veel oudheid. In het lager gelegen deel van het dorp zijn er meerdere prachtige stranden te vinden.
U heeft de tijd om deze kleurrijke en gezellige stad te ontdekken. De meeste bezienswaardigheden liggen langs de Corso Umberto. Wilt u wat meer rust, dan vindt u ook leuke straatjes wat verder naar beneden toe. Ook hier zijn volop restaurants en bars te vinden. De Via di Giovanni is bijvoorbeeld zo’n leuk kleurrijk straatje. 

De oude binnenstad

Taormina is van oorsprong Grieks. Je vind er nog wat overblijfselen van in deze stad zoals mozaïeken, muren en het Amfitheater. Vanaf de parkeerplaats (Porta Catania Car Park) loop je zo de stad in. Je start bij de gelijknamige stadspoort. Vanaf hier begint een lange hoofdstraat (Corso Umberto) waar de meeste bezienswaardigheden aan liggen. Vergeet niet regelmatig de verschillende aangrenzende steegjes in te kijken want die zijn vaak heel erg mooi. De eerste hoofdbezienswaardigheid die je tegenkomt, is de Duomo. Deze kun je ook gratis bezoeken. Als je vanaf het Duomo plein iets naar boven loopt naar het Piazza Del Carmine met gelijknamige kerk vind je een mozaïek van 200 voor christus. Je kunt eventueel bovenlangs nog een stukje doorlopen en dan weer terugkeren naar de hoofdstraat. Na het passeren van de klokkentoren kom je op het Piazza IX april waar je twee mooie kerken vind. De San Giuseppe is nog in bedrijf als kerk. De andere dient als bibliotheek. Dit is het mooiste plein van Taormina. Vervolg je weg over de Corso Umberto en loop naar de Largo S. Caterina. Hier vind je het Palazzo Corvaja. Een van oorsprong Arabisch paleis waar nu het informatiecentrum is in gevestigd. Je vind hier ook het Romeins theater en de kerk van Santa Catarina. Vanaf hier loop je door naar het Griekse Amfitheater via de Via Teatro Greco.

Grieks-Romeins amfitheater Taormina

Het Amfitheater is de belangrijkste trekpleister van de stad. Het theater is 200 voor Christus door de Grieken gebouwd en later uitgebreid door de Romeinen. Het is een behoorlijke groot theater met mooi uitzicht op de zee en de oude stad. En als het zicht goed is zie je ook de Etna hiervandaan op de achtergrond liggen. Er staat nog veel van dit theater overeind. Je kunt het theater van bovenaf en onderaf bezoeken. Ook kun je er nog een stuk omheen wandelen. Er wordt voor het Amfitheater wel entree gevraagd (ongeveer 10 euro per persoon).

Isola Bella

De Isola Bella is een schiereiland voor de kust van Taormina. Eigenlijk is het een grote rots. Deze kun je bereiken door de kabelbaan (Funivia) te nemen vanuit de Via Luigi Pirandello. Het is te bewandelen. Zorg wel voor iets aan je voetenl. De meeste bezoeken het voor eiland voor het kleine strandje. Als het vloet is, bestaat de kans dat het pad naar het eiland onder water staat. Houdt hier rekening mee. Isola Bella kun je ook bereiken via een boottocht langs de kust van Sicilië.

Dag 8: Taormina - Messina - Cefalu (ca. 220 km)

Vanuit Taormina kunt u via Messina langs de kust naar uw eindbestemming Cefalu/Castelbuono naar rijden. Na Messina, waar u daar om klokslag 12.00 uur het prachtige klokkenspel van de Dom kunt horen, kunt u uw reis voorzetten richting Cefalu langs de kust met de dorpjes Tindari, gelegen op het voorgebergte Capo Tindari, Patti, Gioiosa Marea en Santo Stefano di Camastra, bekend om zijn keramiekfabrieken en vele kleurrijke straatstalletjes. Onderweg heeft u een schitterend uitzicht over akkers, olijfgaarden, sinaasappelplantages en de lange grindstranden. In Cefalu kunt u een kathedraal uit de 12e eeuw bezichtigen of door de smalle, sfeervolle winkelstraatjes slenteren. Overnachting in Cefalu

Messina

De stad Messina staat bekend om zijn vele fascinerende mythen en legenden. Messina is een belangrijke havenstad, die een groot strategisch belang heeft gehad tijdens zijn geschiedenis. Er zijn oude kathedralen, tempels en kerken in Messina te vinden . De kerk van de Heilige Maagd Maria is het meest grootschalige complex van deze plaats.

Dag 9: Cefalu/Castelbuono - Palermo (ca. 80km)

U kunt vandaag eerst nog genieten van Cefalu, Castelbuono en deze prachtige omgeving voordat u weer langzaam richting Palermo terug gaat rijden voor uw laatste overnachting.
Overnachting in of in de omgeving van Palermo.

Cefalu

Cefalu is een prachtig kleine plaatsje aan de noordwestkust van Sicilië dat gelegen is onder aan een steile rots: La Roccai, Cefalu is grotendeels opgebouwd rondom de 12e-eeuwse kathedraal. De kleine straatjes, het piazza Duomo met zijn gezellige terrasjes en de leuke kleine restaurantjes in de oude visserswijk maken het tot een geliefde bestemming voor toeristen.

Castelbuono

Castelbuono is een typisch middeleeuws dorpje gelegen bovenop een heuvel met een goed bewaard sfeervol historisch centrum met een prachtig kasteel en een schitterend uitzicht over de omgeving.

Dag 10: Palermo - Amsterdam

Vertrek naar het vliegveld van Palermo en aflevering van de huurauto bij de lokale leverancier. Daarna is het tijd voor uw terugreis naar Amsterdam.Hotels
Vluchten
U vliegt naar Palermo Airport (PMO)
U vliegt terug vanuit Palermo Airport (PMO)Inclusief
 • Retourvluchten naar Palermo v.v. 
 • Luchthavenbelasting
 • 9 overnachtingen in charming 3- en 4-sterren hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50 euro
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,- euro
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Fly Drive naar Schitterend Sicilie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail