Fly Drive Ontdek Sardinie in 11 dagen Afbeelding Fly Drive Ontdek Sardinie in 11 dagen
Fly Drive Ontdek Sardinie in 11 dagen ***
Prijs per persoon vanaf 759,- gebaseerd op minimaal 2 personen
Bestemming: Fly Drive Italie - Fly Drive Sardinie Rondreis

Fly Drive Ontdek Sardinie in 11 dagen

***

plane hotel car


11 Dagen

Tijdens deze 11-daagse reis maakt u kennis met de prachtige, afwisselende natuur, de fraaie binnenlanden met charmante dorpjes en stadjes en de rijke historie en cultuur van het veelzijdige Sardinie. Op deze parel van de Middellandse Zee vindt u een grote variatie aan interessante plaatsen en bezienswaardigheden, kunt u proeven van de heerlijke lokale Italiaanse gerechten en kennismaken met de gastvrije bevolking.



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Olbia - Nuoro, ca. 100 km

Na aankomst op de luchthaven Olbia neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u via een prachtige route naar de bergachtige en groene regio Nuoro. Afhankelijk van uw aankomsttijd verblijft u de eerste overnachting in de omgeving van Olbia of rijdt u meteen door naar Nuoro en verblijft u 2 overnachtingen in of in de omgeving van Nuoro.

Overnachting in of in de omgeving van Olbia of Nuoro.

Nuoro

Met Cagliari voorop behoort Nuoro tot een van de 6 grotere steden van Sardinie.Deze provincie wordt gekenmerkt door een unieke kustlijn en een schitterende ongerepte natuur. Door de jaren heen zijn Romeinen, Carthagers of andere vreemdelingen er nooit in geslaagd om dit gebied te veroveren en daarom heeft dit gebied een sterke eigen cultuur opgebouwd. De behorende tradities zijn goed bewaard gebleven en zijn ook nog steeds zichtbaar tijdens de lokale festiviteiten.

Dag 2: Orgosolo (ca. 20km) & Orosei (ca. 40km)

U kunt de dag doorbrengen in Nuoro zelf of de omgeving van Nuoro verder verkenen. Mocht u het op de eerste dag nog niet gedaan hebben, dan is een bezoek aan het centrum van het stadje Nuoro, gelegen aan de voet van de berg Monte Ortobene, zeker aan te raden. In het nabij gelegen Orgosolo kunt u dwalen door de kleine, schilderachtige straatjes. trekt u liever naar de kust, dan is een bezoek aan de kustplaats Orosei een goede optie.

Overnachting in of in de omgeving van Nuoro.

Orgosolo

Het plaatsje Orgosolo, op het Italiaanse eiland Sardinie, is beroemd vanwege de vele muurschilderingen (murales),het is leuk om door de smalle heuvelachtige straatjes te slenteren en op zoek te gaan naar de schilderingen. Behalve de schilderingen, is Orgosolo ook bekend vanwege een nogal geweldadig verleden.

Orosei

Orosei is een mooie kustplaats en havenstad in de regio Nuoro en aan de Golf van Orosei. Omgeven door marmergroeven, naaldbossen en fruitboom- en olijvenplantages en met prachtige stranden is Orosei een van de meest fascinerende plaatsen van Sardinie. Orosei kent een rijke geschiedenis en in het fraaie, historische centrum zijn enkele prachtige kerken uit de 17e en 18e eeuw te vinden.

Dag 3: Nuoro - Cagliari/Quartu SantElena, ca. 185 km

Vandaag rijdt u vanuit Nuoro verder zuidwaarts richting Cagliari. U verblijft 2 nachten in of in de omgeving van Cagliari (bijv. in Quartu SantElena), zodat u de tijd heeft Cagliari en de zuidelijke kust van Sardinie verder te ontdekken.

Overnachting in of in de omgeving van Cagliari of Quartu SantElena.

Dag 4: Cagliari

U kunt deze nacht gaan genieten van de schitterende omgeving en/of de hoofdstad van Sardinie verder verkennen. In het levendige Cagliari kunt u zich zeker goed vermaken. Naast de schilderachtige stukken natuur rondom Cagliari bent u hier ook aan het juiste adres voor interessante en leuke bezienswaardigheden. Het oude stadshart van Cagliari is Castello. Het is hier net of u even terug in de tijd gaat: oude stadsmuren, karakteristieke straatjes, prachtige oude gebouwen, de mooie kathedraal en interessante musea.

Overnachting in of in de omgeving van Cagliari of Quartu SantElena.

Cagliari

In het zuiden van Sardinie, aan de Golf van Cagliari, ligt de drukste provincie van het eiland: Cagliari. Helemaal in het zuiden ligt de levendige hoofdstad Cagliari. De stad is gebouwd op 7 heuvels, waardoor er in de stad ook veel authentieke smalle en steile straatjes te vinden zijn. Deze havenstad is uitgegroeid tot een van de belangrijkste havens voor cruiseschepen en plezierjachten. Ook de veerboot vanaf het vaste land van Italie komt hier aan. Naast een sfeervolle haven beschikt Cagliari ook over een prachtig historisch centrum en een mooi en lang zandstrand.

Santa Gilla Lagune

De kust van bij Capoterra en Cagliari bestaat uit een groot gebied van moerassen en meren. U kunt ook een bezoek brengen aan de Santa Gilla lagune, een moeras van ruim 4000 ha groot met een rijke flora en fauna. Er is tevens een nog in werking zijnde zoutvlakte, genaamd Macchiareddu. Het Molentargius-moeras, ten oosten van Cagliari, herbergt meer dan 170 verschillende vogelsoorten, waaronder de roze flamingos. Een walhalla voor natuur- en vogelliefhebbers.

Dag 5: Cagliari/Quartu SantElena - Oristano (ca. 100 km)

Op naar de westkust via een wederom schitterende route door het afwisselende landschap van Sardinie. Het eindpunt van de rit brengt u naar Oristano. U verblijft 2 nachten in of in de omgeving van Oristano. Van hieruit kunt u het westelijke deel van het eiland bezoeken en naar plaatsen als Bosa, Tharros of Sinis gaan.

Overnachting in of in de omgeving van Oristano.

Sinis & Tharros

Aan de westkust van Sardinie, ten noordwesten van Oristano, ligt het grote schiereiland Sinis. Het gebied is rijk aan historie, wildlife en witte stranden. Aan de zuidkant van het schiereiland ligt San Giovanni di Sinis. Dit gedeelte oogt misschien nog wel het meest toeristisch, vanwege het kleine toeristenkantoortje en enkele restaurantjes. Tharros, gelegen op het schiereiland Sinis, is tevens een aanrader. Hier kunt u de overblijfselen van de oude Romeinse stad bezichtigen, die over de Capo San Marco verspreid liggen. Daarna door naar Bosa. Bosa is heel bijzonder en heeft een historisch centrum.

Dag 6: Bosa

U heeft vandaag uitgebreid de gelegenheid om de stad Bosa te bezoeken. Bosa is een gezellige plaats met een mooi historisch centrum met leuke gekleurde huisjes. Het Malaspina kasteel is bovenop de heuvel gebouwd en heeft een mooi uitzicht over de stad en de zee. In de omgeving van Bosa liggen de diverse wijngaarden waar de Malvasia wijn van wordt gemaakt.

Overnachting in of in de omgeving van Oristano.

Bosa

Bosa ligt aan de monding van de rivier ?Tirso. Deze prachtige villaggio di pescatori (vissersdorpje) met haar vrolijk gekleurde huisjes kreeg in de middeleeuwen de status van Koninklijke stad. Vanaf de boogbrug uit 1871 heeft u een prachtig uitzicht over de kleurrijke huisjes, het kasteel bovenop de heuvel, de vissersbootjes en de statige panden aan het water.

Dag 7: Bosa - Alghero (ca. 50m)

De tocht gaat verder via deze fraaie kust naar Alghero (ca. 50 km), misschien wel de meest aantrekkelijk stad van Sardinie, ook wel klein Barcelona genoemd vanwege de Spaanse invloeden. Alghero heeft een groot en indrukwekkend historisch centrum. U verblijft deze overnachting in uw accommodatie in of in de omgeving van Alghero.

Overnachting in of in de omgeving van Alghero.

Alghero

Het prachtige, oude vestingsstadje Alghero is een absolute aanrader voor een dagje sightseeing tijdens je vakantie op Sardinie. Het stadje ligt in het noordwesten van het eiland aan de koraalkust heeft lange zandstranden, een mooie boulevard en een mooi historisch centrum met een interessante geschiedenis.

Dag 8: Alghero - Gallura (Santa Teresa/Tempio Pausania) en omgeving, ca. 135km

Vanuit Alghero rijdt u via het binnenland of via een schitterende kustroute verder naar het noordelijke deel van het eiland, namelijk de mooie groene omgeving en kusten van Gallura. Zeer de moeite waard is ook nog het, op een hoge rots aan zee gelegen, plaatsje Castelsardo. In de omgeving van Santa Teresa zijn verschillende sfeervolle plaatsjes om te bezoeken. U verblijft 2 overnachtingen in Tempio Pausania, Santa Teresa of omgeving.

Overnachting in of in de omgeving van Tempio Pausania, Castelsardo of Santa Teresa.

Dag 9: Santa Teresa en omgeving

Twee volle dagen om zelf in te vullen. Enkele suggesties: Santa Teresa heeft een knus en gezellig centrum met leuke terrasjes. De directe omgeving staat bekend om de vele parels van stranden, idyllische grotten en rotspartijen. Een tocht naar het leuke plaatsje Palau met een oversteek vanuit Palau naar de Maddalena eilanden is een echte aanrader. De Maddalena eilanden behoren tot de fraaiste van de gehele Middellandse Zee en zijn uitgeroepen tot Nationaal Park.

Palau

Palau vormt als het ware de toegang tot Sardinie in het noordoosten van het eiland. In de haven van Palau is het een gezellige drukte. Hier vertrekken de veerdiensten naar de Maddalena Archipel en Corsica en kunnen dagtochten met zeil- of motorboten geboekt worden.

La Maddalena

De La Maddalena-archipel bestaat uit de eilandengroep in het noorden van Sardinie. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn en bestaat uit zeven grotere en 20 kleine eilanden. Deze eilanden behoren allemaal tot het nationaal park van de Maddalena archipel, met een gebied van ruim 12.000 hectare zee en land.

Dag 10: Gallura - Olbia, ca. 45 km

Uw laatste overnachting vindt plaats in of in de omgeving van Olbia. U heeft deze dag de gelegenheid dit noordoostelijke deel van Sardinie te bezoeken. Erg leuk is een bezoek aan de meest mondaine plaatsje van Sardinie; Porto Cervo.

Overnachting in of in de omgeving van Olbia.

Dag 11: Terugreis

Vandaag is er helaas alweer een einde gekomen aan deze mooie rondreis door het mooie Sardinie. U levert de huurauto weer in op de luchthaven en vliegt vandaag terug naar huis.

Dag tot dag:
Dag 1: Olbia - Nuoro, ca. 100 km
Dag 2: Orgosolo (ca. 20km) & Orosei (ca. 40km)
Dag 3: Nuoro - Cagliari/Quartu SantElena, ca. 185 km
Dag 4: Cagliari
Dag 5: Cagliari/Quartu SantElena - Oristano (ca. 100 km)
Dag 6: Bosa
Dag 7: Bosa - Alghero (ca. 50m)
Dag 8: Alghero - Gallura (Santa Teresa/Tempio Pausania) en omgeving, ca. 135km
Dag 9: Santa Teresa en omgeving
Dag 10: Gallura - Olbia, ca. 45 km
Dag 11: Terugreis



Vluchten
U vliegt naar Olbia Costa Smeralda Airport (OLB)
U vliegt terug vanuit Olbia Costa Smeralda Airport (OLB)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 10 overnachtingen in charmante 3- en 4-sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een compleet reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, de autohuurvoorwaarden en de hotelbeschrijvingen, kunt teruglezen.
Pas na uw schriftelijk akkoord hiervoor, kunnen wij de reis voor u vastleggen.
Als u een optie-aanvraag plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly Drive Ontdek Sardinie in 11 dagen 0

Neem vrijblijvend een optie op deze reis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

Prijzen zijn per persoon en op basis van een bezetting van 2 of 3 personen in een standaardkamer.
Klik op de door u gewenste vertrekdatum om uw optie te plaatsen.

Kies uw vertrekmaand:

April 2024
Zo Ma Di Wo Do Vr Za

860

881

881

881

834

921

921

813

921

894

906

822

913

911

842

935

949

949

850

949

924

990

994

1071

1168

1147

1175

1168

1293

Gevonden Vluchten

Wij zullen voor u de voordeligste vlucht kiezen. Klik hier om door te gaan.

Prijs per persoon vanaf 759,- gebaseerd op minimaal 2 personen


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail