Fly en Drive Rondreis Puglia en Basilicata 10 dagen Afbeelding Fly en Drive Rondreis Puglia en Basilicata 10 dagen
Fly en Drive Rondreis Puglia en Basilicata 10 dagen ***
Bestemming: Fly Drive Italie - Fly Drive Puglia Rondreis

Fly en Drive Rondreis Puglia en Basilicata 10 dagen

***

plane hotel car


10 Dagen

Deze 10-daagse rondreis Puglia, Fly en Drive Puglia en Basilicata, neemt u mee naar het uiterste zuiden van Italië of wel de hak van de laars, en brengt u langs alle mooie bezienswaardigheden van dit nog redelijk onbekende, maar erg bijzondere stukje Italië. Velden met geurige kruiden, groene wijnstokken en olijven steken fel af tegen de witte huizen van de prachtige stadjes en de heldere turquoise zee. Maak kennis met gastvrije, uiterst vriendelijke bevolking, bezoek de unieke stadjes als Ostuni en Otranto en Alberobello, met haar kleine witte huisjes met kegelvormige daken, het ware openlucht Museum Lecce, of wel het Florence van het Zuiden en geniet van de geweldig mooie kustlijn. Gedurende deze schitterende reis brengt u tevens een bezoek aan het UNESCO-stadje Matera, met de originele grotwoningen. Absoluut een aanrader!



10 Dagen Fly Drive Puglia & Basilicata

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen. Puglia ligt in het onderste deel van de laars en is Italiaanser dan Italiaans. Deze regio beschikt over bijna 800 km kustlijn, omgeven door de Adriatische Zee aan de ene kant en de Ionische Zee aan de andere kant. Puglia is een typische, nog zeer authentieke regio met Griekse invloeden. Prachtige stadjes als Alberobello (bekend van de Trulli, kleine witte huisjes met een kegelvormig dak), Ostuni en Otranto zijn absoluut de moeite van een bezoek waard. Deze rondreis combineert het mooiste van Puglia; de Salento in het zuiden en de Valle dItria in centraal Puglia. Verder maakt u ook kennis met Matera in de regio Basilicata.

Dag 1: Bari - Matera, ca. 65 km

Na aankomst op de luchthaven van Bari neemt u de huurauto in ontvangst en begint de ontdekkingstocht door Puglia en Basilicata. U overnacht de eerste 2 nachten in Matera. Matera is de hoofstad van de gelijknamige provincie in de kleine zuidelijke regio Basilicata, in het noorden begrensd door Campania, in het oosten door Puglia en in het zuiden en westen door Calabria.

Dag 2: Matera

Potenza is officeel de hoofdstad van Basilicata, maar toch is Matera het meest bekend. neem een wandeling bij de Strada Panoramica dei Sassi en je begrijpt waarom: het fascinerende contrast tussen de drukke bovenstad en de authentieke sfeer van de benedenstad Sassi geeft een buitengewoon panorama. Matera is het oudste stadje van Italie en is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Het bestaat veelal uit stenen huizen, de zogenoemde Sassi. Matera is een van de meest interessante, ongewone en onvergetelijke toeristische bestemmingen in Italie. In de afgelegen zuidelijke regio van Basilicata (ook wel Lucania), nog steeds weinig bezocht door buitenlandse reizigers, het is een stad die bekend staat om zijn uitgebreide grot-woning plekken, de Sassi. Nieuwsgierige bezoekers kunnen verblijven in grotten, wandel door de steegjes langs de pittoreske grot vol kliffen, en leren van de geschiedenis van deze fascinerende plek.

Dag 3: Matera - Lecce, ca. 200 km

U verlaat Basilicata en rijdt verder richting het mooie Puglia. Uw eindbestemming voor vandaag is Lecce, waar u 2 nachten zal verblijven. Lecce ligt op ca. 40 minuten rijden van de populaire kustplaats Otranto en op ca. 15 minuten rijden bent u aan de kust voor een heerlijk dagje aan zee op het strand van Torre Chianca of San Cataldo bijvoorbeeld. Het is bij veel mensen nog niet bekend dat dit deel van Italie, het Salentijnse schiereiland (de hak van de laars) prachtige steden en plaatsjes heeft. Een goed voorbeeld daarvan is het sfeervolle Lecce. Deze plaats draagt niet voor niets de bijnaam Florence van de barok. In Lecce aanschouwt u facades als van de Santa Croce. In de gehele stad vindt u panden met balkonnetjes en zuilen voorzien van beelden en sierlijke, barokke decoraties.

Dag 4: Lecce 

U kunt er voor kiezen vandaag Lecce verder te ontdekken of een heerlijk dagje aan zee door te brengen. 

Dag 5: Lecce - Otranto - Lecce, ca. 50 km

Otranto, ook wel de poort naar het oosten, ligt in de streek Salento, welke gekenmerkt wordt door een schitterend landschap met prachtige stranden, idyllische baaitjes, historische burchten en natuurparken. Otranto is niet zo heel groot, met een ommuurd historisch centrum met nauwe, sfeervolle straatjes. Een bezoek aan de prachtige kathedraal Santa Maria Annunziata is zeker een bezoekje waard.

Dag 6: Lecce - Alberobello, ca. 160 km

Op naar het noorden van Puglia, het vizier wordt gericht op Alberobello, de stad van de Trulli: de witte kegelvormige huisjes waar Puglia bekend om staat. Het is zeker de moeite waard om deze plaats te bezoeken. Alberobello is afgeleid van het Latijnse Sylva Arboris Belli, dat verwijst naar de uitstrekte eikenbossen die de plaats ooit omgaven. Tijdens uw bezoek aan Alberobello zal men u proberen te verleiden tot het proeven van typisch Pugliese specialiteiten en likeuren. U verblijft drie overnachtingen in (of in de omgeving van Alberobello). Verblijf in een echte authentieke trulli is afhankelijk van de beschikbaarheid mogelijk op aanvraag.

Dag 7: Alberobello

Vandaag blijft u in Alberobello. Het meest toeristische deel van Alberobello is Rione Monti, een wijk op een helling met uitzicht op het moderne centrum van de stad. Het bestaat uit verschillende smalle straatjes naar boven hellend, met kronkelende straatjes langs de heuvel. Het is hier schilderachtig zowel van veraf en dichtbij. Maak tevens een wandeling door de zeer sfeervolle Trulli wijk in Alberobello. U kunt er ook voor kiezen om naar een van de stranden in de omgeving te rijden en een heerlijk dagje aan zee door te brengen.

Dag 8: Alberobello - Ostuni - Alberobello, ca. 32 km

U kunt de dag doorbrengen in Alberobello of een bezoek brengen aan de plaats Ostuni. Ostuni is een van de mooiste steden in Zuid-Italie bekend om de verblindende effect van de witgekalkte huizen. De stad Ostuni is een reeks van trappen, kleine weggetjes en steegjes. De Typische middeleeuwse dingen vindt u in elke hoek, in de zicht op de zee, in het portaal van een paleis, in de muren van een klooster of de voorzijde van een kerk. De helderheid van de witgekalkte huizen, afgezet tegen roze getinte bruin van de belangrijkste monument, maakt de stad opvallend. De bijnaam van Ostuni is dan ook niet voor niets Citta bianca.

Dag 9: Alberobello - Bari, ca. 65 km

Bari, een nog onbekende stad maar een die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Bari heeft een oud stadscentrum vol indrukwekkende bouwwerken en een grootse cruisehaven. Ontdek hier bijvoorbeeld de Sint-Nicolaaskerk of de historische wijk San Nicola.

Dag 10: Bari, 

Dit is de laatste dag van uw fly drive door het mooie landschap van Basilicata en Puglia. Voordat u in gaat checken voor uw terugvlucht levert u hier de huurauto weer in.

Dag tot dag in het kort:

Dag 1: Bari - Matera, ca. 65 km
Dag 2: Matera
Dag 3: Matera - Lecce, ca. 200 km
Dag 4: Lecce 
Dag 5: Lecce - Otranto - Lecce, ca. 50 km
Dag 6: Lecce - Alberobello, ca. 160 km
Dag 7: Alberobello
Dag 8: Alberobello - Ostuni - Alberobello, ca. 32 km
Dag 9: Alberobello - Bari, ca. 65 km
Dag 10: Bari



Hotels
Dag 1-2: Matera (2 nachten)
Dag 3-4: Lecce (3 nachten)
Dag 5-8: Alberobello (3 nachten)
Dag 9: Bari (1 nacht)

Vluchten
U vliegt naar Palese Macchie Airport (BRI)
U vliegt terug vanuit Palese Macchie Airport (BRI)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten Bari v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 9 overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels
  • Verzorging o.b.v. logies ontbijt
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly en Drive Rondreis Puglia en Basilicata 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail