Fly Drive Toscane en Umbrie Afbeelding Fly Drive Toscane en Umbrie
Fly Drive Toscane en Umbrie ***
Bestemming: Fly Drive Italie - Fly Drive Italie Rondreis

Fly Drive Toscane en Umbrie

***

plane hotel car


9 Dagen

Toscane en Umbrie vormen tezamen het hart van Italie en zijn dominant aanwezig in de culturele geschiedenis van dit land. In een prachtig landschap van glooiende heuvels, bedekt met wijngaarden, olijfbomen en zonnebloemen, liggen steden versnipperd, waarin een ontegenzeggelijk rijk en kunstzinnig verleden versteend is geraakt. U kunt kiezen uit Ontdek en Sfeervol Toscane en Umbrie. Bij beide reizen is de route gelijk, het verschil zit in de hotels.Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Aankomst Pisa - Montecatini Terme ca. 50 km

U vliegt van Amsterdam naar Pisa. Na aankomst op de luchthaven haalt u de huurauto op en kan de vakantiepret echt gaan beginnen. U rijdt naar uw eerste locatie, waar u de komende 2 nachten zal gaan verblijven: het mondaine en centraal gelegen kuuroord, Montecatini Terme.

Overnachting in of in de omgeving van Montecatini Terme.

Montecatini Terme

De stad Montecatini Terme is gelegen in de Italiaanse regio Toscane, in de provincie Pistoia. Montecatini Terme is gelegen in de Valdinievole gebied, 15 kilometer ten westen van Pistoia (het is een deel van deze provincie), 50 kilometer ten noordwesten van Florence en op slechts 40 minuten rijden van de Tyrreense kust. Deze Toscaanse stad is beroemd om zijn thermale water en kan worden beschouwd als de grootste kuuroord in Italie. Montecatini Terme is een van de belangrijkste thermaalbadplaatsen van Europa, het water van de bronnen zou een geneeskrachtige werking hebben op de lever en het spijsverteringsstelsel. Vanuit Montecatini Terme loopt een kabelbaan naar het hoger gelegen Montecatini Alto. Dat is het oudste deel van de stad. Het is ontstaan rondom een kasteel.

Pistoia

Pistoia is een stad in de Italiaanse regio Toscane, gelegen ten noordwesten van Florence. Pistoia is ondanks zijn monumentale binnenstad een van de minst door toeristen bezochte steden van Toscane. Pistoia staat een beetje in de schaduw van plaatsen als Florence, Lucca en Pisa. Onterecht, want deze reeds door de Romeinen gestichte stad is meer dan de moeite waard!

Dag 2: Florence, ca. 60 km

Verrassend klein als het is, deze stad aan de rivier is nadrukkelijk aanwezig op s werelds must-sees lijst. Bakermat van de Renaissance en van de toeristische massas die hier massaal naar de kunst op wereldklasse komen, Florence (Firenze) is magnetisch, romantische en druk. Het stedelijk weefsel is nauwelijks veranderd sinds de Renaissance, zijn smalle straatjes roepen een duizend verhalen op, en het eten en de wijn zijn zo prachtig en van de kwaliteitsborging geworden.

Overnachting in of in de omgeving van Montecatini Terme.

Lucca

Lucca is een middelgrote stad in het noordwestelijke deel van Toscane, het is een oude stad die al ver voor Christus is gesticht. Aan het stratenplan van Lucca is goed te zien dat de stad gesticht is door de Romeinen. Het stratenplanen de verschillende bezienswaardigheden in Lucca zorgen ervoor dat er veel overeenkomsten te vinden zijn met nabij gelegen Florence.

Dag 3: Montecatini Terme - Assisi

Vanuit Montecatini Terme rijdt u verder richting de omgeving van het Trasimeense meer en gaat u de komende 2 nachten verblijven in of in de omgeving van Assisi, zodat u uitgebreid de gelegenheid heeft een bezoek te brengen aan het Trasimeense meer, de sfeervolle stad Assisi kunt ontdekken en de charmante plaatsen Perugia en Bettona kunt bezoeken.

Overnachting in of in de omgeving van Assisi.

Assisi

Assisi is de stad van de heilige Franciscus, die volgens de overlevering met de vogels kon praten en zelfs de stigmata van Christus ontving. De stad trekt veel bedevaartgangers.Assisi is beslist de moeite waard. Assisi is vooral de stad van de heIlige Franciscus, die begraven ligt onder de te zijner ere gebouwde basiliek. Het centrum met smalle straatjes, huizen, pleinen en talrijke monumenten heeft zijn middeleeuwse karakter behouden. Naast de basiliek van Franciscus zijn onder meer de 12e eeuwse Dom en de Santa Chiara interessant.

Umbrie

Umbrie. Het land van Franciscus van Assisi ligt in hartje Italie. De regio wordt door haar vele groene heuvels, wijn- en olijfgaarden ook wel het groene hart van Italie genoemd. De Umbrische steden, ontsnapt aan de voortschrijdende vooruitgang, bezitten fantastische kunstschatten. Op veel plaatsen herinneren deze aan de meer dan 50 heiligen die Umbria heeft voortgebracht.

Dag 4: Perugia/Bettona/Lago Trasimeno

Perugia is de hoofdstad van Umbrie, een levendige stad met een geschiedenis terugkijkend vanaf de Etrusken. Van elke tijd zijn er overblijfselen, maar ook nu bruist deze studentenstad. Assisi is de stad van Franciscus, patroonheilige van Italie, een middeleeuws kleinood met als hoogtepunt de basiliek.

Overnachting in of in de omgeving van Assisi.

Perugia

Perugia staat vooral bekend vanwege de wereldberoemde universiteit voor buitenlanders. De stad heeft hierdoor een bijzondere charme; geschiedenis, pittoreske hoekjes en prachtige kerken in combinatie met een jonge, kosmopolitische uitstraling.

Lago Trasimeno

Het Lago Trasimeno, het op drie na grootste meer van Italie, ligt in het noorden van Umbrie, vlak bij de grens met Toscane. Het Lago Trasimeno is het decor voor een ontspannen vakantie aan het water, met kleine dorpjes, mooie strandjes en eilandjes. Passignano of Castiglione zijn leuke oude stadjes met veerboot verbindingen naar de kleine eilanden in het Lago Trasimeno. Hier kunt u prachtige wandelingen maken, of op het vaste land genieten aan een van de strandjes.

Passignano

Het voormalige vissersplaatsje Passignano sul Trasimeno is een prachtig historisch stadje, gelegen in de Italiaanse provincie Perugia. U vind hier talloze culturele bezienswaardigheden, waaronder prachtige kerken en indrukwekkende basilieken. Neem een wandeling door de smalle straatjes die leiden naar de kerk van St. Christoffel uit de 10e eeuw en prachtige frescos uit de 16e eeuw.

Dag 5: Assisi - Orvieto

De reis gaat verder naar Umbrie, Bettona is uw eindbestemming voor vandaag. Onderweg zou u een tussenstop kunnen maken in Arezzo. De komende 2 nachten verblijft u in het sfeervolle Orvieto.

Overnachting in of in de omgeving van Orvieto.

Orvieto

Orvieto is gelegen op een 300 meter hoge rots van vulkanische tufsteen. Orvieto heeft veel toeristische troeven waaronder mooie monumenten, gezellige straten en pleintjes, en leuke winkeltjes. Wat hier ook beroemd is, is de witte wijn Orvieto Classico.

Dag 6: Orvieto - Todi

Todi is zeker een bezoek waard. Daarna langs de Tiber naar Orvieto bekend om de witte wijn en haar magnifieke kathedraal. Ook ondergronds is in Orvieto met haar Etruskische oorsprong veel te zien.

Overnachting in of in de omgeving van Orvieto.

Todi

De grensstad Tutere oftewel Todi, is een prachtig typisch Italiaans dorp bovenop een heuvel in de province Perugia, Umbrie. Vanaf Piazza Garibaldi in het centrum van Todi, kun je genieten van een adembenemend uitzicht over de Tiber Vallei.

Dag 7: Orvieto - Siena ca.

U rijdt vanuit Orvieto weer langzaam terug richting Pisa/Montecatini Terme. Ten zuiden van Montecatini begint het Chianti gebied. In deze streek ligt het middeleeuwse San Gimignano, waar een dertiental torens het stadsbeeld bepalen. Even verderop ligt wellicht Toscanes mooiste middeleeuwse stad, Siena. Het schelpvormige plein, il Campo, is onovertroffen, de kathedraal een plaatje.

Overnachting in of in de omgeving van Siena.

Siena

Siena is na Florence en Pisa waarschijnlijk de bekendste stad van de regio Toscane. Dit is niet geheel onterecht want deze prachtige stad behoort zonder twijfel tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Toscane en misschien wel van heel Italie. Door de eeuwen heen is Siena altijd de belangrijkste rivaal geweest van de stad Florence zowel op cultureel als politiek.

Dag 8: Siena - San Gimignano

Het middeleeuwse San Gimignano met zijn grote aantal prachtige torens is zeker een bezoek waard. Vandaag heeft u de gelegenheid deze sfeervolle en charmante plaats te gaan bewonderen.

Overnachting in of in de omgeving van Siena.

San Gimignano

San Gimignano staat ook wel bekend als het middeleeuwse Manhattan. Het stadje in Toscane heeft deze bijnaam te danken aan het grote aantal torens dat er in die tijd te zien waren. In San Gimignano kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen. Er zijn een aantal fantastische frescocycli te zien. In de Duomo, die officieel Collegiata di Santa Maria Assunta heet, schilderden Ghirlandaio en Taddeo di Bartolo de schitterendste taferelen.

Dag 9: Terugreis

Vanuit Siena rijdt u terug naar de luchthaven van Pisa, waar u de huurauto weer inlevert. Vervolgens kunt u in gaan checken voor uw terugvlucht terug naar huis.Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.Locatie


Vluchten
U vliegt naar Pisa Airport (PSA)
U vliegt terug vanuit Pisa Airport (PSA)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar Pisa v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 8 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

Bijkomende kostenOverige Informatie

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.Fly Drive Toscane en Umbrie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail