Fly Drive Ontdek Sicilie in 12 dagen 4 sterren


12 Dagen

Tijdens deze Fly Drive ontdekt u de veelzijdigheid van het schitterende Sicilie. Deze rondreis biedt een goede mix van cultuur en natuur en voert u langs diverse bijzondere plaatsen en door prachtig natuurschoon. Van rustige baaien tot prachtige stranden en van charmante dorpjes tot levendige (kust)plaatsen. Laat u betoveren door de natuurlijke schoonheid van dit eiland, waarbij een bezoek aan de beroemde Etna uiteraard niet mag worden overgeslagen.

 


 

Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: aankomstdag Catania - Siracus

Na uw aankomst op de luchthaven van Catania/Fontanarossa neemt u uw huurauto in ontvangst. Vervolgens rijdt u naar Siracusa voor uw eerste verblijf op dit bijzondere eiland. Uw eerste overnachtingen verblijft u in de levendige plaats Siracusa.

Overnachting in of in de omgeving van Siracusa.

Dag 2: Siracusa

Vandaag heeft u de gelegenheid Siracusa goed te gaan verkennen. In Siracusa kunt u onder andere de volgende bezienswaardigheden bezoeken: de Dom, de oude Dorische tempel (verbouwd tot Christelijke kerk), de historische zone met het Griekse en Romeinse Amphitheater en het Oor van Dionysus. Op het schiereiland kunt u o.a. de Artemis bronnen en Aretusa bezichtigen. Aretusa werd oorspronkelijk in 743 v. Chr. door de Grieken gesticht op het schiereiland Ortigia. Het was een groot Grieks, cultureel centrum, waar Pindarus en Aeschylus leefden en Archimedes werd geboren. Met de Romeinse verovering begon het verval, dat tot in de Middeleeuwen voortduurde.

Siracusa

In Siracusa kunt u o.a. het grootste Griekse Romeinse theater in Sicilië bezoeken. Oorspronkelijk is Siracusa een Griekse kolonie, met een rijke geschiedenis. Een bezoek aan het archeologische park Neapolis en het eiland Ortigia, het oude stadsdeel van Siracusa, is een aanrader. Hier bevinden zich de Dom met Griekse zuilen, de Aretusabron en de ruïnes van de Apollotempel. Of maak een wandeling door het mooie centrum.

 

Overnachting in of in de omgeving van Siracusa.

Dag 3: Siracusa - Agrigento

Vanuit Sircusa gaat u op weg naar de volgende locatie, Agrigento. U kunt via Piazza Armerina naar Agrigento rijden en hier een tussenstop maken. In Piazza Armerina kunt u de vloermozaïeken van de beroemde Villa Romana del Casale bewonderen. Hier kunt u enkele van de grootste en best bewaarde mozaïken van Europa bezichtigen. De villa is waarschijnlijk door de Romeinse keizer Maximilianus Hercules gebouwd tussen de 3e en 4e eeuw. Bijna alle mozaïeken geven jachtscènes weer. overnachting in Piazza Armerina. Vervolgens rijdt u verder naar Agrigento, waar u zult overnachten.

Agrigento

Agrigento is een van grootste archeologische plaatsen op Sicilië, waar maar liefst vier tempels te bewonderen zijn die nog geheel of gedeeltelijk behouden zijn. Ook de stad Agrigento zelf is echter een bezoek waard. Het centrum van Agrigento is compact maar kent verschillende, interessante bezienswaardigheden, zoals een schitterend theater, een prachtige kathedraal en een sfeervol Middeleeuws ogend centrum.

 

Overnachting in of in de omgeving van Agrigento.

Dag 4: Agrigento - Trapani

Vandaag heeft u nog de gelegenheid Agrigento en omgeving verder te verkennen. Zeer de moeite waard is een bezoek aan de vallei van de tempels, met o.a. de Tempel van Juno en de Tempel van Concordia. Deze tempels hebben belangrijke aspecten vanuit de Griekse beschaving en met de oranje kleur van de stenen zijn ze een lust voor het oog. Vanuit Agrigento rijdt u vervolgens verder naar het noordwesten van het eiland. U kunt via het binnenland gaan of langs de prachtige kustweg en onderweg een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Selinunte.

Selinunte

In de klassieke oudheid was Selinunte een belangrijke stad, waarvan resten zijn te bezichtigen op het opgravingsterrein vlakbij Marinella. Selinunte is genoemd naar de wilde selderij, die in deze omgeving veel voorkwam en ook op de munten werd afgebeeld. In Selinunte kunt u een bezoek brengen aan de Dorische tempels, stammend uit de 7de tot de 5de eeuw v. Chr. Een aantal metopen (de sierlijke elementen van de tempels) zijn van grote waarde. Deze bevinden zich in het Archeologische Museum in Palermo. Vooral Tempel E maakt veel indruk. Deze tempel is in de 20e eeuw deels gerestaureerd en is mogelijk gewijd aan godin Hera.

 

Overnachting in of in de omgeving van Trapani.

Dag 5: Trapani - Palermo

Vanuit de omgeving Trapani/Erice rijdt u verder naar de bekende en levendige hoofdstad van het eiland, Palermo. Voordat u naar Palermo rijdt kunt u nog een bezoekje brengen aan het mooie vestingstadje Erice of aan de opgravingen bij Segesta (ca. 30km van Trapani). Vanuit Erice kunt u verder rijden naar Palermo, waar u 2 nachten zult gaan verblijven.

Erice

Erice is een charmante, middeleeuwse vestingstad met een rijke historie. De stad ligt op een heuveltop vlakbij Trapani en is van daaruit per kabelbaan bereikbaar. In de hoofdstraat van Erice, de Corso Vittoria Emanuele, is één van de allerbeste banketbakkerijen van Sicilie te vinden, waar u kunt proeven van heerlijke pattiserie. De bakkerij is vooral befaamd om de smakelijke amandelkoekjes en marsepeingebakjes en creaties.

Segesta

Op de weg van Trapani naar Palermo ligt op ca. 30km van Trapani het plaatsje Segesta. Bij Segesta zijn mooie opgravingen te vinden uit het oude Segesta. In de tijd van de Griekse oudheid behoorde Segesta net als Erice tot één van de belangrijkste steden. Waarschijnlijk is Segesta gesticht door de Elimi. De Dorische tempel werd waarschijnlijk ook niet door de Grieken zelf, maar door de inheemse Elimiers gebouwd.

 

Overnachting in of in de omgeving van Palermo.

Dag 6: Palermo

Vandaag heeft u uitgebreid de gelegenheid Palermo te verkennen. Mocht u nog tijd over hebben dan is ook de badplaats Mondello, iets ten noorden van Palermo. een gezellig plaatsje om te bezoeken. U vindt er veel visrestaurantjes en pizzeria's, maar kunt er ook lekker naar het strand te gaan. U komt langs het ca. 600m hoge voorgebergte Monte Pellegrino met veel grotten en holen, waarvan bekend is dat deze al in de steentijd bewoond werden.

Palermo

Palermo is de grootste stad van het Italiaanse eiland Sicilië en de hoofdstad van de regio. Als u goed rondkijkt, vindt u zeker een paar plekjes waar u van de heerlijke, authentieke Siciliaanse sfeer kan proeven zonder overdonderd te worden door de drukte. De Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Palermo en zeker een aanrader. Het historische centrum getuigt van een rijk en nobel verleden, met prachtige monumenten, verschillende kleuren van marmer in de gebouwen, koepels in Arabische stijl, zijn levendige IL CAPO en Vucciria straatmarkten. Zeker een bezoek waard is het Palazzo dei Normanni met de Palatijn Kapel met oude mozaïeken, de kathedraal, de kerk van San Giovanni degli Eremiti.

 

Overnachting in of in de omgeving van Palermo.

Dag 7: Palermo - Castelbunono/Cefalu

Voordat u verder rijdt richting Castelbuono en Cefalu kunt u nog een bezoekje brengen aan het plaatsje Monreale, waar u wellicht de mooiste kerk van het eiland kunt bewonderen. Vervolgens rijdt u verder naar het noordelijke deel van Sicilie, waar u 2 nachten gaat verblijven in de omgeving van Castelbuono en Cefalu.

Monreale

Hoewel het dorpje Monreale op zichzelf weinig voorstelt is het een plaats die u absoluut niet mag overslaan. De kerk van Monreale is de mooiste kerk van Sicilië en misschien wel een van de mooiste kerken van Italië. In Monreale kunt u de Kathedraal van Monreale (alle van Arabisch Normandische bouw en rijk aan mozaïeken) en de kloostergang van het voormalige Benedictijnerklooster gaan bewonderen.

 

Overnachting in of in de omgeving van Castelbuono of Cefalu.

Dag 8: Castelbuono - Cefalu

Vandaag heeft u alle tijd om deze prachtige omgeving te bezichtigen. U kunt een dagje heerlijk ontspannen aan het strand van Cefalu of een mooie wandeling maken in de prachtige omgeving van Castelbuono.

Castelbuono

Castelbuono is een mooi landelijk gelegen schilderachtig Middeleeuws plaatsje, wat vooral bekend staat om het mooie kasteel wat het middelpunt van het plaatsje vormt. Hier kunt u genieten van de prachtige landelijke omgeving van het eiland. Vanuit Castelbuono bent u in ca. 40 minuten in de sfeervolle kustplaats Cefalu voor een heerlijk dagje strand.

Cefalu

Deze sfeervolle, kleinschalige badplaats ligt aan de noordkust van Sicilie. De geschiedenis van Cefalu gaat terug tot de 4e eeuw voor Christus en sindsdien is het plaatsje uitgegroeid tot een prachtig, historisch stadje. Het rechte patroon in de straten stamt uit de tijd van de Romeinen en de mooie kathedraal, gebouwd door de Normandische koning Roger II in de 12e eeuw vormt het middelpunt van het stadje. Het stadje is in zijn historische verschillende malen veroverd, maar heeft altijd het unieke, historische karakter weten te behouden. Aan de Piazza Duoma zijn gezellige terrasjes te vinden en in sfeervolle kleine restaurantjes in de oude visserswijk kunt u proeven van heerlijke gerechten. Er zijn ook verschillende mooie bezienswaardigheden te vinden, die een bezoekje zeker waard zijn: - Duomo di Cefalu, met recht één van de mooiste kathedralen op Sicilie. - Het strand van Cefalu, een prachtig zandstrand met gezellige strandbarretjes - De kloostergang bij de kathedraal van Cefalu met prachtige Bizantijnse zuilen

Overnachting in of in de omgeving van Castelbuono of Cefalu.

Dag 9: Castelbunono/Cefalu - Taormina

Deze rondreis voert u verder naar het westelijke deel van Sicilie. U kunt via het binnenland naar Taormina rijden of juist kiezen voor een prachtige route langs de kust via Messina. Geniet onderweg van het weidse uitzicht over de akkers, de kustlijn met lange grindstranden en de talloze plantages vol citrus- en olijvenbomen. Onderweg komt u langs verschillende leuke dorpjes, zoals Tindari, waar u het santuarium van de Zwarte Madonna kunt bezoeken. Een stop in havenplaats Messina is ook de moeite waard. U kunt hier genieten van een heerlijke lunch en als u rond klokslag 12:00u in Messina bent ook nog eens kunt luisteren naar het betoverende klokkenspel van de Dom. Het eindpunt van de route is Taormina, waar u de komende 3 nachten zult gaan verblijven in een accommodatie in of in de omgeving van Taormina.

Messina

De stad Messina staat bekend om zijn vele fascinerende mythen en legenden. Messina is een belangrijke havenstad, die een groot strategisch belang heeft gehad tijdens zijn geschiedenis. Er zijn oude kathedralen, tempels en kerken in Messina te vinden . De kerk van de Heilige Maagd Maria is het meest grootschalige complex van deze plaats.

 

Overnachting in of in de omgeving van Taormina.

Dag 10: Taormina

U kunt een dagje heerlijk ontspannen aan het strand of er voor kiezen Taormina te gaan verkennen. In deze sfeervolle en karakteristieke plaats zult u zich zeker geen moment gaan vervelen.

Taormina

Taormina zelf is een sfeervol en levendig stadje met een eigen karakter: smalle steegjes, gezellige terrasjes, heerlijke restaurantjes, mooie winkels, historische gebouwen en prachtige uitzichten op zee en op de Etna. Taormina ligt op een steile rots aan zee. Het stadje zelf is het beste te bezoeken via de kabelbaan of een pendelbus naar het centrum. In de zomermaanden is Taormina niet alleen zeer geliefd bij toeristen, maar ook bij de Italianen zelf. Het is er dan ook een gezellige bedrijvigheid. Taormina is één van de oudste Griekse kolonies op Sicilie en vormde een belangrijke stad. Dat is ook goed te zien aan de oude Griekse en Romeinse resten in het theater. Het Teatro Grecco is een van de best bewaarde bouwwerken uit de oudheid. Vanaf de halfronde tribune kijkt u uit op het lager gelegen toneel met als decor op de achtergrond de indrukwekkende Etna.

De meeste mensen komen via de Porta Messina de stad binnen. Het plein wat toegang geeft tot deze poort/ingang wordt voornamelijk gebruikt als busstation en taxiplaats. Eenmaal door de poort verlaat u de drukte van het plein en komt u in het autovrije deel van de stad met veel winkels en gezellige restaurantjes, barretjes en terrasjes. De Corso Umberto is de lange winkelstraat die het centrum doorkruist en erg populair is bij de jetset. Ook een bezoek waard zijn de Duomo van Taormina, een 13e eeuwse kerk gewijd aan de Sint Nicolaas van Bari, en de Chiesa San Guiseppe, een schitterende barokke kerk. De binnenzijde van de kerk is gedecoreerd met prachtige motieven. In het centrum van Taormina bevindt zich ook nog de Palazzo Corvaja, een historisch Siciliaans kasteel uit de 10e eeuw. Het oudste deel van het kasteel is de toren. De andere delen zijn later in de 13e en 14e eeuw aangebouwd. Het kasteel doet nu dienst als toeristisch bureau en museum.

 

Overnachting in of in de omgeving van Taormina.

Dag 11:

Ook vandaag kunt u er voor kiezen om een dagje heerlijk aan de kust te ontspannen, al mag tijdens uw verblijf op Sicilie een bezoek aan de indrukwekkende Etna zeker niet worden overgeslagen.

Overnachting in of in de omgeving van Taormina.

Etna (vanuit Taormina)

Eén van de meest bekende bezienswaardigheden van Sicilie, die u zeker niet mag overslaan is de Etna. Deze actieve vulkaan, in de volksmond ook wel Mongibello genoemd, doemt vanuit de verte al indrukwekkend op. De makkelijkste manier om het natuurpark Etna te bereiken is via de oostelijke kant van de berg, tot Rifugio Sapienza op 1900 meter boven de zeespiegel. Hier kunt u de recente lava uitbarstingen zien die het gebied deels verwoest heeft. Als de weersomstandigheden het toelaten, is er ter de mogelijkheid om tot 1800 meter hoogte te gaan met een kabelbaan (tegen betaling).

Dag 12: Catania - Amsterdam

Op deze laatste dag van de rondreis vertrekt u naar het vliegveld van Catania, hier is tevens de aflevering van de huurauto en vervolgens uw terugreis naar Amsterdam

Hotels

Catania – Hotel Katane Palace

1 overnachting in een tweepersoonskamer

Accommodatie inclusief ontbijt

Waardering: 8,3

Deze accommodatie ligt op 18 minuten lopen van het strand. Het Katane Palace Hotel ligt op 900 meter van het treinstation van Catania en op 20 minuten lopen van de kathedraal. De klassiek ingerichte kamers zijn voorzien van gratis WiFi, gratis frisdrank in de minibar en satelliet-tv. Er is gratis privéparkeergelegenheid bij de accommodatie. De meeste kamers bieden uitzicht op de binnenplaats en sommige hebben een balkon met uitzicht op de weg. In het Katane Palace wordt een uitgebreid buffet verzorgd, met onder andere vers fruit. Het personeel van Katane Palace is meertalig. Tijdens uw verblijf in de stad kunnen zij helpen met toeristische informatie en reisadvies. Verder kunt u een uitstapje naar de Etna reserveren.

 

Siracusa – Grand Hotel Villa Politi

1 overnachting in een tweepersoonskamer

Accommodatie inclusief ontbijt

Waardering: 8,9

Grand Hotel Villa Politi is gelegen in het centrum van een prachtig, natuurlijk amfitheater, binnen de oude Siciliaanse steengroeven die bekend staan als Latomie dei Cappuccini. Grand Hotel Villa Politi is een echt origineel etablissement dat torent op een oude klif. Het heeft 3 verdiepingen en biedt gasten veel originele, architectonische kenmerken. Wanneer u door de ramen kijkt, kunt u genieten van een sprookjesachtig uitzicht op de Middellandse Zee.

 

Agrigento –Hotel Baglio della Luna

1 overnachting in een tweepersoonskamer

Accommodatie inclusief ontbijt

Waardering 8,8

 

Het Baglio della Luna ligt op 5 km van de Valle dei Templi in Agrigento. Het biedt gratis parkeergelegenheid, gratis WiFi, kamers met airconditioning, een minibar, een satelliet-tv en een eigen badkamer. Het charmante Baglio bestaat uit 2 historische gebouwen, de Foresteria en de Watchtower, gelegen in een grote tuin met terras. Het restaurant Dehors serveert Siciliaanse specialiteiten en internationale gerechten. De Baglio della Luna Hotel ligt op 800 meter van een privé-strand.

Trapani/Torre Nubia – Relais Antiche Saline

1 overnachting in een tweepersoonskamer

Accommodatie inclusief ontbijt

Waardering 8,9

 

Het Relais Antiche Saline biedt een buitenzwembad en ligt op een unieke locatie in de zoutmijnen, tussen Trapani en Marsala. Dit elegante hotel biedt een prachtig uitzicht op de Egadische Eilanden en beschikt over moderne kamers. Alle kamers met airconditioning worden omgeven door een tuin zijn voorzien van een minibar en een eigen

badkamer met een douche en een haardroger. Sommige kamers kijken uit op zee of het zwembad. Er is gratis WiFi beschikbaar in de openbare ruimtes. Elke dag wordt er in de ontbijtzaal een continentaal ontbijtbuffet geserveerd. U kunt vanaf het terras genieten van

de zonsondergang of u kunt ontspannen in de hot tub. Vanaf het Relais Antiche Saline rijdt u in 15 minuten naar het historische centrum van Trapani. Er is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar.

 

 

Palermo – Hotel Vecchio Borgo 

2 overnachtingen in een tweepersoonskamer

Accommodatie inclusief ontbijt

Waardering 8,2

 

Het charmante viersterren Hotel Vecchio Borgo ligt in het historische centrum van Palermo, op slechts 100 meter van het Politeama Theater. Het biedt gratis WiFi en een 24-uursreceptie. De kamers beschikken over een flatscreen-tv met satellietzenders.

De kamers van het Vecchio Borgo zijn voorzien van airconditioning en een elegante parketvloer. Sommige beschikken over een balkon en gratis toiletartikelen. Er wordt dagelijks een uitgebreid ontbijt met zelfgemaakte regionale gerechten geserveerd. Het personeel kan u cafés, bars en restaurants in de omgeving aanbevelen. Hotel Vecchio Borgo ligt naast een openluchtmarkt en op 10 minuten lopen van de haven van Palermo.

 

 

Cefalu - Hotel Alberi del Paradiso 

2 overnachtingen in een tweepersoonskamer

Accommodatie inclusief ontbijt

Waardering 8,9

 

Deze accommodatie ligt op 8 minuten lopen van het strand. Het Alberi Del Paradiso is een oud herenhuis omringd met weelderige tuinen met een groot zwembad. Het biedt een gratis pendeldienst naar het privéstrand en het historische centrum van Cefalù. Alle kamers zijn voorzien van gratis WiFi, airconditioning, tegelvloeren en klassiek, houten meubilair. Sommige kamers kijken uit op de tuinen en de kamers op de hogere verdiepingen bieden uitzicht op de Tyrreense Zee. Het Alberi Del Paradiso heeft een wellnessruimte met sauna en massageruimtes. U kunt sporten in het fitnesscentrum of tennissen op de tennisbanen.

In het restaurant van het Alberi Del Paradiso worden regionale Siciliaanse specialiteiten geserveerd, waaronder Slow Food-producten voor het ontbijt. In de lente en zomer worden de maaltijden geserveerd in de tuin. Dit elegante hotel ligt op een heuvel met uitzicht op de stad en de zee, en bevindt zich verder op 20 minuten lopen van het centrum. De gratis parkeergelegenheid is beschut door zonnepanelen. De pendelbus rijdt regelmatig op

variërende tijden.

 

 

Taormina – Hotel Lido Mediterranee 

3 overnachtingen in een tweepersoonskamer

Accommodatie inclusief ontbijt

Waardering 8,6

 

Hotel Lido Mediterranee is een op en top Italiaans stijlvol hotel met een geweldige ligging aan één van de baaien van Taormina. Het ligt op 5 minuten rijden van het stadscentrum. Het beschikt over een privéstrand en van airconditioning voorziene kamers met uitzicht op zee.

De kamers hebben een meubilair in klassieke stijl of een decor van bamboe. Alle kamers zijn voorzien van satelliet- tv, een minibar en een eigen badkamer met haardroger. Ze kijken uit op de Middellandse Zee door een Franse deur of een balkon. Het centrum van Taormina kan met een ritje van 3 minuten met de kabelbaan worden bereikt. De kabelbaan ligt op 900 meter van het Lido Mediterranee. Het hotel biedt gratis parkeergelegenheid en ligt op 1 km van de A18 snelweg. In het restaurant worden regionale en internationale gerechten geserveerd. Het beschikt over een terras met zeezicht.

 

Vluchten

De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Heenvlucht naar Catania
Terugvlucht vanuit Catania

Vluchtschema per Ryanair

Brussel – Catania 16:00 – 18:50

Catania – Brussel 19:15 – 22:15

Inclusief kleine tas handbagage in de cabine

Ruimbagage optioneel bij te boeken (koffer a 20kg a 50 euro voor de heen- en terugreis)

(Vluchttijden in lokale tijden/Vluchtschema’s blijven altijd onder voorbehoud)

 

Incl. 10kg handbagage. Optioneel ruimbagage: koffer van 20kg a €24.- euro per enkele reis p.p

Inclusief


 • Retourvluchten Amsterdam - Catania en v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 11 overnachtingen in minimaal 4 sterren hotels o.b.v. logies/ontbijt
 • Huurauto, categorie smallExclusief


 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Huur GPS-systeem of aanschaf routekaart

Bijkomende kosten ter plaatse


 • Brandstofkosten en eventuele parkeer- en tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:


 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel


 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid. Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.

www.vakantiestunt.nl