Fly Drive Campania Puglia en Basilicata De Schatten van Italie

15 Dagen

15-daagse Fly Drive naar Zuid-Italie, de Schatten van Zuid Italie. Zuid-Italie is een steeds meer geliefd gebied dat door toeristen langzaam maar zeker ontdekt wordt. Deze reis bestrijkt een drietal prachtige streken, te weten Campania, Basilicata en Puglia. U zult zien dat elke streek weer duidelijk verschilt van de andere in taal, gebruiken, architectuur en landschap.


Fly and Drive o.b.v. Logies ontbijt


Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Napels - Pompei, ca. 30 km

Bij aankomst op het vliegveld van gaat u met uw huurauto langs de imponerende Vesuvius richting Sorrentijns schiereiland. In Pompei brengt u de komende twee nachten door.
Pompei

Pompei is een van de beroemdste attracties van Italië: een hele Romeinse stad die in 79 na Christus onder vulkanische as werd gesmoord. Pompei staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en ligt ten zuidoosten van Napels (Napoli), dicht bij de zuidelijke hellingen van de Vesuvius (Vesuvius, Vesuvio), de vulkaan waarvan de uitbarsting de stad verwoestte. De dichtstbijzijnde luchthaven in Napels is Capodichino. Pompei bezoeken is een geweldige ervaring. Er is niet veel fantasie voor nodig om u voor te stellen hoe de Romeinse stad om u heen leeft. De aanwezigheid van de Vesuvius - die aan het einde van een straat of boven een verwoeste muur verschijnt - is een constante herinnering aan de ramp die het perverse effect had dat een groot deel van het oude stadsweefsel bewaard bleef. De ruïnes zijn fascinerend, betoverend en aangrijpend tegelijk.

Dag 2: Vesuvius, ca. 25 km

Gisteren zag u hem al: de Vesuvius! Vandaag gaat u nader kennis maken. Met de auto kunt u een gedeelte van de vulkaan bestijgen; de krater vraagt om enige sportieve inspanning.

Vesuvius


Er wordt al duizenden jaren gespeculeerd over de Vesuvius - er zijn duizenden boeken, rapporten en artikelen over deze vulkaan gepubliceerd. Wegens gebrek aan ruimte om alle beschikbare informatie op te nemen, zal hier slechts een fractie van worden vermeld.

Al sinds de oudheid is bekend dat de vulkaan zich in een van de meest pittoreske streken ter wereld bevindt en bovendien waren mensen altijd gefascineerd door zijn levendige vulkanische activiteit.

Dag 3: Pompei - Maratea, ca. 190 km

Via de snelweg rijdt u verder zuidwaarts, de grens over met de regio Basilicata. Uiteindelijk komt u aan in Maratea, waar u drie nachten verblijft.

Maratea

Maratea is een heuveldorp hoog boven de zee aan de zuidelijke Tyrreense kust van Italië, in de regio Basilicata. Het is een goede bestemming voor een rustig langer verblijf, of voor een pauze van twee of drie nachten tijdens een rondreis door het zuiden. De omgeving is indrukwekkend: onder steile beboste hellingen, met sprankelende glimpen van de zee door een steile pas, en hoge kale bergen die zich landinwaarts uitstrekken. Het gebied rond de stad omvat kleine stranden, een jachthaven en een heuvel bekroond door een gigantisch Christusbeeld. Maratea, een pittoresk dorpje met een of twee tamelijk slimme verblijfplaatsen, is zowel een eenvoudige als een verfijnde vakantiebestemming. Door het kleine formaat, de steile hellingen en de afstand boven de zee is het onwaarschijnlijk dat het ooit een bestemming voor massatoerisme zal worden. Het is een vakantiebestemming voor liefhebbers van Italië, en voor degenen die zijn afgestemd op het rijke maar langzame tempo van het Italiaanse leven. Net als de grotstad Matera, Basilicata's andere belangrijkste toeristische bestemming, heeft Maratea nog steeds een echt gevoel voor geschiedenis, en ondernemende reizigers zullen afbrokkelende gebouwen en overwoekerde steegjes ontdekken waar het opknapproces nog niet is bereikt.


Dag 4: Maratea

Matera is het oudste stadje van Italie en is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. De stad bestaat veelal uit stenen huizen, de zogenoemde Sassi. Matera van de meest interessante, ongewone en onvergetelijke toeristische bestemmingen in Italie. In de afgelegen zuidelijke regio van Basilicata (ook wel Lucania), nog steeds weinig bezocht door buitenlandse reizigers, het is een stad die bekend staat om zijn uitgebreide grot-woning plekken, de Sassi. Nieuwsgierige bezoekers kunnen verblijven in grotten, wandel door de steegjes langs de pittoreske grot vol kliffen, en leren van de geschiedenis van deze fascinerende plek.

Dag 5: Scalea in Calabrie, ca. 28 km

Maratea ligt op de grens met Calabrie, dus ook deze regio kunt u met een bezoek vereren. De leuke vissersplaats Scalea ligt in het uiterste noorden van Calabrie en is zeker de moeite waard.

Scalea

Scalea ligt in de Italiaanse regio Calabrië en ligt op een afstand van vijf kilometer ten zuiden van San Nicola Arcella en tien kilometer ten noorden van Santa Maria del Cedro in de provincie Cosenza aan de Kaap Scalea. Het stadje ligt aan de Riviera dei Cedri genoemd naar de sukadebomen in de omgeving en Scalea is genoemd naar een ladder of een trap vanwege de terrasvormige bouw van de oude stad.


Dag 6: Maratea - Matera - Alberobello, ca. 300 km

Door een landschap, waarvan de heuvels wollig zijn bekleed met olijven rijdt u naar Matera. U wandelt er over de Strada Panoramica dei Sassi. In Alberobello aangekomen zult u een verwonderende blik werpen op de trulli, vierkante, stenen bouwsels met een kegelvormig dak en witte muren. De komende 3 nachten overnacht u in zon trullo; een unieke ervaring! 

Alberobello

Alberobello is op het eerste gezicht een kleine Italiaanse stad zoals alle andere. De straten zijn smal en heuvelachtig, huizen zijn wit, het weer is aangenaam en het leven is traag Maar als je enkele huizen van dichterbij bekijkt zult u al gouw denken dat u in een fantasieboek bent beland. Overal om u heen staan ​​kleine huisjes met kegelvormige daken. Bij nader onderzoek zult u zien dat deze kleine dwerghuisjes echt zijn en dat er nog steeds mensen in wonen. Als u hebt besloten om te zien hoe een hobbithuis eruit zou kunnen zien, ga dan naar Alberobello. Het land van de dwerghuizen is een klein stadje in Puglia, een regio in Zuid-Italië, niet ver van de stad Bari. Het is beroemd om zijn unieke kleine historische huizen genaamd trullo (meervoud trulli). De naam van de stad is afkomstig van de middeleeuwse Latijnse naam van de regio "siva arboris belli" (het hout van de oorlogsboom).


Dag 7: Alberobello en Ostuni, ca. 32 km

Het meest toeristische deel van Alberobello is Rione Monti, een wijk op een helling met uitzicht op het moderne centrum van de stad. Het bestaat uit verschillende smalle straatjes naar boven hellend, met kronkelende straatjes langs de heuvel. Het is hier schilderachtig zowel van veraf en dichtbij. Ostuni is een van de mooiste steden in Zuid-Italie bekend om de verblindende effect van de witgekalkte huizen. De stad Ostuni is een reeks van trappen, kleine weggetjes en steegjes. De Typische middeleeuwse dingen vindt u in elke hoek, in de zicht op de zee, in het portaal van een paleis, in de muren van een klooster of de voorzijde van een kerk. De helderheid van de witgekalkte huizen, afgezet tegen roze getinte bruin van de belangrijkste monument, maakt de stad opvallend. De bijnaam van Ostuni is dan ook niet voor niets Citta bianca.

Ostuni


Ostuni is een van de meest verbluffende steden in Zuid-Italië en staat bekend om het oogverblindende effect van zijn witgekalkte huizen. Het is een echt en charmant voorbeeld van mediterrane architectuur. De stad Ostuni is een reeks niveaus, trappen, kleine wegen, steegjes, bogen. Hints uit de middeleeuwen zijn in elke hoek aanwezig, in elk uitzicht op de zee, in het portaal van een paleis, in de muren van een klooster of in de voorkant van een kerk. De helderheid van de witgekalkte huizen, afgezet tegen het roze getinte bruin van het belangrijkste monument, doet de stad opvallen in het groen van de omgeving. Is deze gelukkige combinatie van het natuurlijke en het door de mens gemaakte dat Ostuni tot een van de meest aantrekkelijke steden in de regio heeft gemaakt en een essentieel onderdeel van elke rondreis door Italië.
Dag 8: Lecce, ca. 116 km

Het heeft veel Italie-reizigers verbaasd dat het Salentijnse schiereiland, zoals de hak van de laars heet, zulke prachtige steden rijk is. Bijvoorbeeld Lecce, bijgenaamd het Florence van de barok. In Lecce aanschouwt u facades als van de Santa Croce. Overal in de stad vindt u balkonnetjes of zuilen gegarneerd met beelden en tierelantijnen.


Lecce

Dit is een stad met roosvensters, steenbloemen, bloemenslingers, Solomonische zuilen, kleine pleinen en onverwachte steegjes. Begin uw bezoek door onder de boog van Porta Napoli door te lopen en via de Via Palmieri het historische centrum in te gaan, geflankeerd door aristocratische palazzo's die naar Piazza Duomo leiden. Als u begint bij Porta Rudiae kunt u de straatstenen van Via Libertini verlaten en een duik nemen in het oude en ingewikkelde labyrint dat de multi-etnische Giravolte-wijk is een smeltkroes van etniciteiten en culturen vandaag, net als in het verleden. U zou dan de tour kunnen voortzetten door de charmante steegjes en kleine pleinen te verkennen, waar de lokale Lecce-steen roze oplicht als de zon ondergaat.


Dag 9: Alberobello - Vico Equense, ca. 336 km

Vandaag keert u terug naar Campania, ons einddoel voor vandaag is Vico Equense, gelegen op het Sorrentijnse schiereiland. Onderweg maakt u kennis met het noorden van Puglia. Deze streek is ruim bedeeld met Romaanse kerken en mooie kastelen.

Vico Equense


Vico Equense is de eerste stad langs het Sorrentijnse schiereiland en de perfecte bestemming als u een kustplaats wilt verkennen in een gebied dat nog relatief onontdekt is door de meeste toeristen. Verblijf in Vico Equense, waar het mooie historische centrum zich op de klif bevindt en uitkijkt over het water. Er zijn prachtige stranden en uitstekende lokale restaurants, pizzeria's en ijswinkels.Dit allemaal  is gunstig gelegen aan de kust en toch ver van de drukte van internationale toeristen in Sorrento. Buiten het stadscentrum langs de weg die de helling van de berg Faito beklimt, zijn er 13 landgoederen op het platteland waar de lokale bevolking een gedenkwaardige pizza of een royale boerderijlunch eet. Als u van het nachtleven houdt, kunt u op warme zomeravonden naar Marina di Aequa gaan voor een kroegentocht of een diner aan de waterkant.


Dag 10 & 11: Sorrento, ca. 12 km

Sorrento is een schilderachtig plateau boven de zee met een spectaculair uitzicht over de baai van Napels, is al bijna twee eeuwen een populaire toeristenbestemming. Traditioneel is de stad een van de favoriete resorts van Britse bezoekers aan Italië, en de afgelopen decennia heeft het geregeerd als de belangrijkste vakantiebestemming van Italië voor Engelssprekenden. De historische badplaats heeft geleerd om te leven met en het meeste uit het toerisme te halen, en in ruil daarvoor biedt het een klassieke 'mediterrane zomervakantie'-sfeer - maar zonder al zijn Italiaanse karakter en charme te verliezen. De belangrijkste attractie van Sorrento is dat het een verscheidenheid aan vakantie-ervaringen kan bieden voor verschillende bezoekers, van landelijke wandelingen door citroen- en olijfboomgaarden tot een keuze aan excursies over land of over zee. Pompeii, Herculaneum en Napels zijn in de ene richting bereikbaar en de Amalfikust in een andere. Dagjes uit zijn onder andere Romeinse ruïnes, rustige badplaatsen, traditionele dorpen en adembenemende landschappen. Omdat het een goede verbinding heeft en gemakkelijk te bereiken is, is dit een eenvoudige en praktische vakantiekeuze..


Dag 12: Capri

Vandaag kunt u bijvoorbeeld naar Capri varen, de boot vertrekt in de haven bij uw hotel. Capri is het zogenheete bloemeneiland of liefdeseiland. De opbloei van het eiland is begonnen nadat Tiberius, de laatste keizer van Rome daar een villa heeft laten bouwen. Nadien is er bekendheid gekomen dankzij de Grotta Azurra, een grot aan de waterspiegel met een blauwe schijn tegen de rotswanden, vanwege de reflectie van de zon in het water.

Capri

Het eiland Capri staat bekend als een stijlvolle en mooie vakantiebestemming. Het is een eiland van mythen, variërend van sirenes, charmante zeevaarders, oude Romeinse orgieën, dromerige uitzichten op zee, beroemdheden uit de jaren 50 met grote zonnebrillen en luie zomeravonden die worden doorgebracht in exclusieve boetieks naast de elite van de wereld. Capri is een eiland met veel contrasten. Voor gehaaste dagjesmensen is het een drukke doolhof van dure boetieks. Voor beroemdheden en de ultrarijken een ontmoetingspunt. Voor historici is het het paleiseiland van keizer Tiberius, bezaaid met Romeinse overblijfselen. Wandelaars kunnen mooie korte wandelingen maken. Voor ontspannen vakantiegangers kan het dit alles en meer presenteren, samen met een verbluffend uitzicht op een blauwe zee. Het is een droombestemming voor een huwelijksreis.

Dag 13 & 14: Vico Equense

Vico Equense is het hele jaar door een toeristische bestemming, zowel vanwege de stranden (waaronder we Scrajo met zijn thermale baden) als het heuvelachtige berglandschap. We raden u aan de kabelbaan te nemen om de Faito-top te bereiken.

In de zomer is het een koele plek om te kamperen en in de winter is het bedekt met sneeuw.

Van daaruit kunt u genieten van een uniek landschap en uitzicht op het hele schiereiland van Sorrento en de kust van Amalfi. Last but not least de stadstradities (vooral de lokale keuken met gerechten zoals de pizza per meter) die gevierd worden tijdens de vele country festivals.

Het bekendste festival is dat genaamd "pacchianelle" waar tientallen mensen paradeerden in traditionele kostuums met lokale producten zoals olie, noten, limoncello, vleeswaren en kazen.

Bezienswaardigheid Vico Equense

De meest gefotografeerde bezienswaardigheid in Vico Equense is de roze gevel van de voormalige kathedraal van Santa Maria Annnunziata, gebouwd op een rotspunt direct boven de zee. Deze kerk is een van de zeldzame voorbeelden van gotische architectuur op het Sorrentijnse schiereiland, hoewel de gevel barok is in de kleine kerk achter de kathedraal.

Dag 15: Vico Equense - Napels, ca. 40 km

Vanuit Vico Equense keert u terug naar het vliegveld van Napels, vanwaar u terug naar huis reist.

Vluchten

Uw vluchtschema per Transavia


Heenvlucht:

15 september 2021 Amsterdam - Napels

vertrek 13:10 - aankomst 15:30

Vluchtnummer: HV-


Terugvlucht:

29 september 2021 Napels  – Amsterdam

vertrek 09:05 - aankomst 11:45

Vluchtnummer: HV-


Inclusief kleine handtas handbagage

Optioneel: ruimbagage 1x koffer a 23kg 36.- per enkele reisHotels


Hotel del Sole

Hotel del Sole ligt tegenover de archeologische opgravingen van Pompeï. De kamers zijn voorzien van gratis WiFi en airconditioning. Sommige beschikken over een panoramisch balkon. Het hotel heeft een restaurant, een bar en een gemeenschappelijke tuin. De kamers van Hotel del Sole hebben een televisie en een eigen badkamer. Sommige kamers bieden uitzicht op de Vesuvius en de archeologische opgravingen en vanuit andere kamers kunt u genieten van uitzicht op de tuin. Restaurant Hermes Café serveert dagelijks een zoet en hartig ontbijt, met onder andere vleeswaren en croissants. Het biedt een ontspanningsruimte en uitzicht op de opgravingen van Pompeï. Het restaurant is geopend voor lunch en diner en er staan typisch Italiaanse specialiteiten op het menu. Hotel del Sole bevindt zich op 10 minuten wandelen van het treinstation van Pompeï en op 20 minuten rijden van de luchthaven van Napels

Hotel Herculaneum

Het Hotel Herculaneum bevindt zich in Ercolano, op slechts 50 meter van de ingang van de ruïnes van Ercolano. Het biedt gratis WiFi in de hele accommodatie en kamers met airconditioning. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van een televisie en een eigen badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen.

Hotel Ristorante Borgo La Tana

Hotel Ristorante Borgo La Tana ligt op 10 minuten lopen van het L'Agnola-strand, het grootste aan de kust van Maratea. De accommodatie heeft een gratis buitenzwembad, wellnessfaciliteiten en een fitnessruimte. Er is gratis WiFi en parkeergelegenheid. De uniek ingerichte kamers zijn voorzien van satelliet-tv en een eigen badkamer. Ze hebben een balkon, een terras of een patio. Sommige beschikken ook over een kleine tuin. Op verzoek zijn er ook kamers met een kleine kitchenette, ideaal voor het bereiden van een maaltijd voor de kinderen. Bij het buitenzwembad en de hot tub bevindt zich een zonneterras met panoramisch uitzicht op de zee en de bergen. U kunt trainen in het fitnesscentrum of ontspannen in de landschapstuin, die begroeid is met mediterrane planten en palmbomen. Het restaurant serveert klassiek Italiaanse gerechten en specialiteiten uit Basilicata. In de zomermaanden kunt u op het terras ontbijten. Het Borgo La Tana is rustig gelegen aan de grens tussen Basilicata en Calabrië, op slechts 8 minuten rijden van het historische centrum. U krijgt er korting op kajakken, boottochten en auto- of scooterverhuur. De stranden van Parco la Secca en Spiaggia Calaficarra liggen op 4 minuten met de auto. Het middeleeuwse dorpje Rivello ligt op 20 minuten rijden, en het nationaal park Pollino ligt op 30 minuten.

Hotel Astoria

Het Astoria biedt een panoramisch uitzicht op de baai van Napels en beschikt over kamers met eigen badkamer en een gevarieerd ontbijtbuffet. Het hotel ligt op slechts 50 meter van het station Vico Equense Circumvesuviana. De kamers van het door een familie beheerde Hotel Astoria zijn voorzien van airconditioning, eenvoudige meubels en tegelvloeren. Elke eigen badkamer is uitgerust met een douche, een haardroger en gratis toiletartikelen. Sommige kamers hebben uitzicht op zee. De accommodatie ligt op 15 km van Pompeii en op 20 minuten rijden van Sorrento. Het personeel kan op verzoek vis- en duiktrips organiseren.

Hotel Incanto

Het Hotel Incanto ligt op een heuvel in het 'Witte Stadje' Ostuni. Het beschikt over een buitenbad en een terras met een panoramisch uitzicht op de omgeving van Puglia. WiFi is gratis beschikbaar in alle openbare ruimtes van het hotel. De elegante kamers hebben gezellige interieurs in lichte kleuren en beschikken over vloerbedekking. Iedere kamer is voorzien van airconditioning en een kabel-tv. Sommige beschikken tevens over een eigen balkon of een patio. Vanaf het Hotel Incanto is het iets minder dan 2 km naar het stadscentrum. Parkeergelegenheid is gratis bij het hotel. U rijdt in amper 10 minuten naar het station van Ostuni.

Hotel President

Het 4-sterrenhotel President biedt moderne kamers met gratis WiFi in Lecce, op 350 meter van het Piazza Mazzini. Het hotel bevindt zich op 10 minuten lopen van het Piazza Sant'Oronzo en het Romeinse amfitheater. Het hotel heeft een grote tuin en een tv-lounge met een bar. De ruime kamers van Hotel President zijn voorzien van een satelliet-tv en een minibar met gratis mineraalwater. De meeste kamers hebben vloerbedekking, maar kamers met een parketvloer zijn op verzoek ook beschikbaar. De eigen badkamer is uitgerust met gratis toiletartikelen. Het eigen restaurant Myosotis is dagelijks geopend en serveert een mix van regionale specialiteiten en internationale gerechten. Op zondag is er een brunchbuffet beschikbaar met specialiteiten uit de regio Salento. Het hotel heeft een leeskamerzaal en het personeel kan auto- en fietsverhuur voor u regelen.

Hotel Britannia

Hotel Britannia ligt dicht bij de zee, op een aangename wandeling van 15 minuten van het historische centrum van Sorrento, en biedt een prachtig uitzicht over de Golf van Napels. Er is gratis WiFi beschikbaar in alle kamers en openbare ruimtes van het hotel. Het hotel ligt op een steenworp afstand van enkele citrusboomgaarden en biedt accommodatie met een goede prijs-kwaliteitverhouding. De kamers zijn eenvoudig maar ruim, en sommige hebben een eigen balkon met een panoramisch uitzicht over de baai. Er stopt regelmatig een bus net buiten Hotel Britannia, waarmee u snel en gemakkelijk in het centrum van Sorrento kunt komen. Op slechts een paar meter van het hotel begint een pad naar zee. Hotel Britannia beschikt over een eigen terras waar u kunt zitten en genieten van een cocktail. Binnen kunt u ontspannen in de lounge of in de bar. Roomservice en de receptie zijn 24 uur per dag beschikbaar, en hier kunt u diverse excursies en uitstapjes boeken. Op verzoek is er een klein parkeerterrein beschikbaar.

Hotel Senaria

Het rustig gelegen Hotel Senaria heeft een vriendelijke ambiance en is ideaal voor gasten die willen ontspannen en genieten van de natuurlijke schoonheid van Anacapri. Het hotel combineert klassieke mediterrane architectuur met moderne accenten en biedt zijn gasten de perfecte omgeving om in een rustig tempo te genieten van het leven. De meeste kamers hebben een terras of balkon en beschikken over alle moderne faciliteiten. Vanaf Hotel Senaria kunt u gemakkelijk de belangrijkste straten van Anacapri bereiken of een bezoek brengen aan de prachtige Villa San Michele, waarvan de tuinen staan ​​vol met oude kunstwerken. Het grote, eigen terras van het hotel biedt spectaculair uitzicht op Capri.

 

Hotel Klein Wien

Hotel Klein Wien bevindt zich zowel vlak bij een treinstation als aan het water in Piano di Sorrento. Als u graag een activiteit wilt doen, kunt u een kijkje nemen bij Jachthaven van Sorrento en Sorrento Lift. Geniet u liever van het buitenleven? Breng dan een bezoekje aan Spiaggia di Marina Grande en Spiaggia Fornillo.

 Dit rookvrije hotel beschikt naast een restaurant over een bar/lounge en een koffiebar/café. Gratis continentaal ontbijt en gratis wifi in gemeenschappelijke ruimtes worden ook voorzien. Je vindt er ook parkeerplaatsen, een 24-uurs receptie en hulp bij uitstapjes/tickets. De 43 kamers bieden gratis wifi, een televisie en een haardroger aan. Overige voorzieningen zijn onder meer een douche, een telefoon en een bureau.


Huurauto

Fiat 500 of soortgelijk - Categorie YBA


INCLUSIEF IN DE HUURPRIJS

 • ONGELIMITEERD AANTAL KILOMETERS
 • LUCHTHAVENAFLEVERINGSKOSTEN
 • WA/BA-VERZEKERING volgens de wettelijk geldende standaard: Totale dekking EUR 25.000.000. Materiële schade EUR 25.000.000. Letselschade EUR 25.000.000
 • AANVULLENDE WA/BA-VERZEKERING van 7,5 miljoen Euro
 • CDW-VERZEKERING (schade aan de huurauto) : inclusief zonder eigen risico
 • TP-VERZEKERING (diefstal van de huurauto) : inclusief zonder eigen risico
 • TERUGBETALING VAN SCHADE AAN GLAS, BANDEN, BODEM (INCL. OLIECARTER EN KOPPELING) EN DAK VAN DE HUURAUTO. HET IS DUS NIET NODIG HIERVOOR LOKAAL EEN EXTRA VERZEKERING AF TE SLUITEN
 • TERUGBETALING DOSSIERKOSTEN VAN SCHADEAFHANDELING
 • VERGOEDING VAN DE SLEEPKOSTEN BIJ EEN ONGEVAL OF TECHNISCH MANKEMENT
 • VERGOEDING BIJ (POGING TOT) DIEFSTAL VAN INGEBOUWDE APPARATUUR UIT DE AUTO ZOALS RADIO EN NAVIGATIESYSTEEM
 • Tankregeling FF: Inleveren met benzinestand zoals opgehaald, meestal is dit 'vol-vol'
 • VERGOEDING VAN DE KOSTEN VOOR HET VERLIES OF BESCHADIGING VAN DE AUTOSLEUTEL/PAPIEREN
 • LOKALE BELASTINGEN: Op de huurprijs en op alle genoemde inclusief diensten.

HYGIËNEMAATREGELEN

 • Bij Sunny Cars staan uw gezondheid en veiligheid voorop. Wij zorgen er daarom voor dat de lokale wagenparkaanbieders goede hygiënemaatregelen treffen. Zo is autohuur, ook in tijden van corona, geheel zorgeloos.
 • Afstandsregel wordt in acht genomen
 • Werknemers dragen handschoenen en mondkapjes
 • Scherm van plexiglas bij de verhuurbalie aanwezig
 • Na elke klant worden alle apparatuur en oppervlakken grondig gereinigd en gedesinfecteerd
 • Na elke huurperiode wordt het interieur van de huurauto grondig gereinigd en gedesinfecteerd

COVID-19: voorschriften voor autohuur in Italie

 • In Italië geldt een afstandsregel in de huurauto. Wanneer je met een gezin met kinderen reist, heeft dit geen gevolgen. In alle andere gevallen betekent het dat er afstand gehouden moet worden en er daardoor minder personen in de huurauto passen.
 • Hierbij gelden de volgende regels: de stoel naast de bestuurder dient altijd vrij te blijven / wanneer de passagiers een mondkapje dragen, mogen er 1 tot 2 personen per rij plaatsnemen / worden er geen mondkapjes gedragen, dan is slechts 1 persoon per rij toegestaan. Dit betekent dus dat in een huurauto met 5 zitplaatsen maximaal 3 personen mogen plaatsnemen.

BELANGRIJKE HUURINFORMATIE:

 • OPHALEN BUITEN OPENINGSTIJDEN: uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 40. Het mobielnummer dient bij de reservering doorgegeven te worden.
 • WAARBORG: Creditcard met pincode op naam van de hoofdbestuurder verplicht. Elektronische creditcards (zonder reliëf) en prepaid/ debit cards worden niet geaccepteerd. De waarborg is € 300 voor cat. YB, BBA; € 400 voor cat. DBA, DR FR, DFA, DBB, DCN; € 500 voor cat. FS, FCN, FSA
 • Tankregeling FF: met deze tankregeling levert u de huurauto in met dezelfde tankvulling als waarmee u de huurauto ophaalde, meestal is dit ‘vol-vol’. Levert u de huurauto in met te weinig brandstof, dan worden er (naast de ontbrekende brandstof), servicekosten in rekening gebracht.
 • RIJBEWIJS: Men moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Een geldig ticket voor de terugvlucht moet ook getoond worden bij het ophalen van de auto.
 • MINIMUM/MAXIMUM LEEFTIJD: minimumleeftijd 25 jaar.
 • VERLAGEN VAN DE MINIMUMLEEFTIJD (21-24 jaar): mogelijk voor € 15 per dag
 • EXTRA BESTUURDER: € 9 per dag per bestuurder Eventuele extra bestuurders moeten ter plekke ook een rijbewijs en paspoort overleggen om op het huurcontract bijgeschreven te kunnen worden.
 • MAXIMUM HUURPERIODE: maximaal 30 dagen per voucher, een langere boeking dient gesplitst te worden.
 • VERLENGING TER PLAATSE: niet mogelijk via Sunny Cars. Dit kan ter plaatse direct met de lokale autoleverancier besproken worden.
 • Alle genoemde kosten voor accessoires en ter plaatse te betalen toeslagen zoals bijvoorbeeld ´one way´ of het verlagen van de minimum leeftijd zijn exclusief de lokale belastingen (tenzij anders gespecificeerd per item). Als u de auto op een luchthaven ophaalt met extra diensten die niet zijn inbegrepen, kan er een extra luchthavenbelasting op deze diensten geheven worden.

TERUGBETALING GLAS-BANDEN-BODEM-DAKSCHADE DOOR SUNNY CARS

 • Schade aan glas-banden-bodem of dak (GBBD) van de huurauto zal de lokale verhuurder aan u doorberekenen. Dit bedrag is echter gedekt via de all-in huursom van Sunny Cars. Na thuiskomst kunt u het schadebedrag eenvoudig bij ons claimen via het declaratieformulier dat u vindt onder https://www.sunnycars.nl/contact/ . Terugbetaling is gegarandeerd, mits aan de voorwaarden voldaan uiteraard. Deze vindt u terug in de bijlage bij de voucher of in de Algemene Voorwaarden.
 • Sluit bij het ophalen van de huurauto dus geen aanvullende verzekeringen af. Doet u dit toch, dan krijgt u de kosten voor deze (overbodig) afgesloten verzekering niet van Sunny Cars terug. Ondervindt u problemen over deze voorwaarden bij het ophalen van de auto, neem dan contact met ons op via ons noodnummer zodat we kunnen bemiddelen.

HOTELAFLEVERING/ONE WAY HUREN/GRENSOVERSCHRIJDING

 • HOTEL AFLEVERING: uitsluitend op aanvraag mogelijk vanaf € 23 per enkele reis. 
 • ONE WAY HUREN: uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 58, kosteloos binnen een stad. One way niet mogelijk tussen de eilanden. One way tussen het vaste land en de eilanden uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 58
 • GRENSOVERSCHRIJDING: alleen mogelijk naar Oostenrijk, Kroatië, Frankrijk (niet mogelijk naar Corsica), Duitsland, Luxemburg, Slovenië, Zwitserland. Let op: klanten die in Zwitserland wonen, mogen niet in Zwitserland rijden met een voertuig dat in het buitenland gehuurd is.
 • FERRY OVERTOCHTEN: uitsluitend op aanvraag, alleen toegestaan naar Sardinië en Sicilië
 • Alle genoemde kosten voor accessoires en ter plaatse te betalen toeslagen zoals bijvoorbeeld ´one way´ of het verlagen van de minimum leeftijd zijn exclusief de lokale belastingen (tenzij anders gespecificeerd per item). Als u de auto op een luchthaven ophaalt met extra diensten die niet zijn inbegrepen, kan er een extra luchthavenbelasting op deze diensten geheven worden.

EXTRA INFORMATIE

 • ADMINISTRATIE KOSTEN BOETES: De autoleverancier rekent € 40 administratie kosten voor iedere gereden boete
 • Alle genoemde kosten voor accessoires en ter plaatse te betalen toeslagen zoals bijvoorbeeld ´one way´ of het verlagen van de minimum leeftijd zijn exclusief de lokale belastingen (tenzij anders gespecificeerd per item). Als u de auto op een luchthaven ophaalt met extra diensten die niet zijn inbegrepen, kan er een extra luchthavenbelasting op deze diensten geheven worden.

ACCESSOIRES

 • BABYZITJE (6-11 maanden): uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 35 per huurperiode
 • KINDERZITJE (1-4 jaar): uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 35 per huurperiode
 • BOOSTER ZITJE (vanaf 5 jaar): uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 35 per huurperiode
 • WINTEREQUIPMENT: Van 15.11 tot 15.04 worden de categorieën DC, DS, FS, HC gratis uitgerust met modder- en sneeuwbanden, maar alleen in centrale noordelijke locaties, van Rome naar het noorden. Sneeuwkettingen zijn alleen op aanvraag gratis beschikbaar voor alle categorieën en op alle locaties in dit gebied.
 • SNEEUWKETTINGEN: uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 30 per huurperiode
 • SKI RACK: uitsluitend op aanvraag mogelijk voor € 30 per huurperiode
 • Alle genoemde kosten voor accessoires en ter plaatse te betalen toeslagen zoals bijvoorbeeld ´one way´ of het verlagen van de minimum leeftijd zijn exclusief de lokale belastingen (tenzij anders gespecificeerd per item). Als u de auto op een luchthaven ophaalt met extra diensten die niet zijn inbegrepen, kan er een extra luchthavenbelasting op deze diensten geheven worden.

REISINFORMATIE

 • Autohuur maakt uw vakantie compleet en om daar optimaal van te kunnen genieten, adviseren wij om uw reis goed voor te bereiden! Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van alle (in)reisregels van uw vakantiebestemming. Wij hebben belangrijke en relevante informatie voor u verzameld, over bijvoorbeeld de benodigde reisdocumenten, mogelijke inreisbeperkingen en de gezondheidsvoorschriften op: https://www.sunnycars.nl/reisinformatie-configurator/

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.