Alberobello Puglia

Alberobello


Het stadje Alberobello ligt midden in de rustieke omgeving van de Itria Vallei.
Het zijn de trulli, de ronde witgewaste woningen met grijze conische daken, waar het stadje zo bekend om staat. Ze staan in rijtjes in twee gedeeltes van de stad; Rione Monti, waar u ook de meeste winkeltjes vindt en Aia Piccola, het rustigere
en minder toeristische gedeelte van de stad. Hier ontmoet u de lokale bevolking, die veelal ook in de trulli woont.

Als u het dorp vanaf het Punto di Vista (uitkijkpunt) Santa Lucia Belvedere bekijkt lijkt Alberobello meer op speelgoedstadje. Veel trulli zijn hedendaags omgetoverd als winkeltjes, wijnbarretjes en kleine musea. De oudste trulli hebben geen ramen of schoorsteen, de eerste bewoners van Alberobello waren dan ook straatarm.
De bouw van de trulli maakten het leven iets makkelijker, in de zomer houden ze de warmte buiten en in de winter juist andersom. Naarmate de welvaart in het gebied groeide, kregen de meeste huisjes ook een schoorsteen en ramen en werden op die manier wat luxer. Mocht u het echte gevoel van Apulië willen beleven, kunt u er ook voor kiezen in een trullo te verblijven gedurende uw bezoek.

Sinds 1996 zijn alle trulli in Alberobello die de historie hebben doorstaan genoteerd op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Alberobello heeft een perfecte ligging voor uw vakantie in Puglia; De uitnodigende Adriatische kust en de grotten van Castellana liggen op korte rijafstand, terwijl de Itria Vallei aan uw voeten ligt, perfect voor panoramische autoritjes, wandelingen en fietstochten. Dwaal door de straatjes, zonder u zorgen te maken waar u heen loopt en geniet van de Italiaanse gastvrijheid in dit bijzondere gebied van Italië.

Alberobello
Breng ook een bezoek aan het bijzondere stadje Alberobello, gedurende een van onze schitterende Fly Drive vakanties naar Puglia:
Fly Drive Puglia en Basilicata, het ongerepte Zuiden
Fly Drive Puglia Compleet
Fly Drive Campania, Puglia en Basilicata, de schatten van Italie