Fly Drive Sicilie

Fly Drive Sicilie


Het prachtige eiland Sicilie trekt al sinds vervlogen beschavingen voorbijgangers. Dit centraal in de Middellandse Zee gelegen grootste Italiaanse eiland biedt dan ook schitterend dramatische landschappen en een keur aan culturele schatten.

Vliegt u aan op Catania, dan wordt u welkom geheten door de romp van de indrukwekkende Etnavulkaan. Feniciers, Carthager, Elymiers, Romeinen en Grieken hebben op Sicilie de revue gepasseerd en tal van herinneringen achtergelaten.
Denk daarbij aan de Concordia tempel in Agrigento, de zuilen van Selinunte of saterbeeld uit de zee voor Mazara del Vallo.

Niet te spreken over de artistieke en architectonische schatten die u gedurende uw wandeling door Palermo, Noto, Ragusa en Modica kunt bewonderen, van Arabische koepels en bogen tot Byzantijnse mozaieken en Normadische paleismuren.
Daarnaast zult u overal op het eiland de overblijfselen van Arabische en Normandische kastelen tegenkomen.

Aan culinair genot zal het u op Sicilie ook niet ontbreken. De Sicilianen blijven vertrouwen op de verleidelijke gerechten uit de oude Mediterrane keuken met als belangrijkste ingredienten schaaldieren, citrusvruchten, tonijn en zwaardvis, pistachenoten, amandelen, aubergine, ricotta, tomaten en basilicum.