Fly Drive Sicilie

Fly Drive Sicilie

 

Maak kennis met de Mediterrane geschiedenis gedurende deze prachtige Sicilië rondreis. Het zuidelijke eiland Sicilië is niet alleen fascinerend vanwege de verbazingwekkende mix van culturen, waaronder Grieks, Arabisch, Byzantijns en Normandisch en de architectonische schatten die deze invloeden weerspiegelen, maar ook vanwege het adembenemende landschap van kust, bergen en vruchtbare amandel-, sinaasappel-, citroen- en olijvenboomgaarden. 

De Sicilianen zijn trots en onafhankelijk, gereserveerd maar oprecht en behulpzaam. Tradities gedijen hier zó goed, dat de sfeer van Sicilië onherkenbaar is in de context van andere delen van Italië verder naar het noorden. De steden en dorpen contrasteren met ansichtkaarttaferelen van middeleeuwse labyrintische steegjes versierd met smeedijzeren balkons en manden met bloemen of ernstige bouwvalligheid onderbroken door grootse barokke of sobere Normandische kathedralen en kerken. 

Daarnaast zijn er natuurlijk enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude Griekse wereld, zoals de tempels in Agrigento, het theater in Taormina en talloze relikwieën in Siracusa, naar verluidt één van de mooiste steden van de Griekse wereld. 

Hoog boven het eiland doemt de Etna op, één van de grootste vulkanen ter wereld en een ontzagwekkend gezicht. 

Een Sicilië fly drive rondreis is absoluut boeiend en aantrekkelijk voor degenen die rust en ontspanning zoekt met culturele activiteiten bij de hand, maar ook voor degenen die avontuurlijker willen zijn en meer van dit fascinerende eiland willen ervaren.