Fly Drive Sardinie

Fly Drive Sardinie

 

Een Fly drive rondreis naar Sardinië biedt u de kans om dit eens afgelegen en wilde eiland in uw eigen tempo uitgebreid te ervaren. Historisch gezien werd het eiland bewoond door herders en een verlegen volk, die weinig connectie had met het Italiaanse vasteland. Later werd Sardinië een smeltkroes van diverse Europese en Noord-Afrikaanse culturen. Hedendaags getuigt Sardinië nog steeds van zijn kleurrijke verleden met echo's van de Feniciërs, Carthagers, Romeinen, Spanjaarden en Toscanen die duidelijk zichtbaar zijn in de tradities, taal en architectuur van vandaag.

 

De kustlijn is verrassend met zijn baaien, lange witte zandstranden, inhammen, rotspartijen en een heldere, turquoise gekleurde zee. Landinwaarts strekt het macchia-grasland met mirte, tijm, stekelige peren en dwergeiken zich uit naar de wilde toppen van de Gennargentu-bergen.

Sardinië biedt een heerlijke mix voor uw vakantie en combineert de verfijning van de authentieke resorts en mooie hotels nabij de Costa Smeralda en de prachtige zandstranden, met het afgelegen landelijke achterland, waar herders nog steeds hun schapen hoeden in de bergen en traditionele klederdracht met trots wordt gedragen. 

Sardinië is met recht één van de fascinerendste vakantie-eilanden te noemen.