Fly Drive Campania

Fly Drive Campania

Campanië is een regio in Zuid-Italië die bekend staat om zijn adembenemende landschappen, rijke geschiedenis en overheerlijke keuken. Er staat u een traktatie te wachten terwijl u deze prachtige regio tijdens uw Fly Drive Italie verkent.

Eén van de meest iconische bezienswaardigheden in Campanië is de oude stad Pompeii, die na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus werd begraven in as en puimsteen. Tegenwoordig kunnen bezoekers door de straten van Pompeii lopen en zich vergapen aan de bewaard gebleven gebouwen, mozaïeken en fresco's die ons een kijkje geven in het leven in het oude Rome.

Een andere must-see bestemming in Campanië is de stad Napels, die beroemd is om zijn levendige straatleven, historische architectuur en natuurlijk zijn pizza. Uw groep kan een wandeling maken door de Spaccanapoli, de hoofdstraat die door het historische centrum van de stad loopt, en een bezoek brengen aan het Castel dell'Ovo, een kasteel aan zee met een prachtig uitzicht op de baai van Napels.

Voor degenen die van het buitenleven houden, heeft Campanië veel natuurlijke schoonheid om te ontdekken. De kust van Amalfi, met zijn dramatische kliffen, turquoise wateren en kleurrijke stadjes die zich vastklampen aan de heuvels, is een favoriet onder bezoekers. De eilanden Capri en Ischia zijn ook populaire bestemmingen, met pittoreske stranden en een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. Vanuit uw verblijf in Sorrento maakt u gemakkelijk de overtocht naar deze eilandjes.

Ten slotte staat Campanië bekend om zijn heerlijke keuken, die wordt gekenmerkt door verse zeevruchten, geurige kruiden en eenvoudige maar smaakvolle gerechten. U kunt hier als Italie liefhebber genieten van klassiekers zoals spaghetti alle vongole (spaghetti met venusschelpen) en parmigiana di melanzane (aubergine-parmezaanse kaas) en heerlijke lokale wijnen, zoals Lacryma Christi en Falanghina.

Met zijn mix van geschiedenis, natuurlijke schoonheid en culinaire hoogstandjes is Campanië echt een bestemming die u tijdens uw Fly Drive rondreis naar Zuid Italie niet mag missen.