Fly Drive Toscane Marche en Umbrie Afbeelding Fly Drive Toscane Marche en Umbrie
Fly Drive Toscane Marche en Umbrie ***
Bestemming: Fly Drive Italie - Fly Drive Italie Rondreis

Fly Drive Toscane Marche en Umbrie

***

plane hotel car


8 Dagen

Tijdens deze bijzondere reis door 3 verschillende streken maakt u kennis met de lokale tradities en culinaire specialiteiten. Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.



Dagprogramma

Dag 1: Florence - Figline Valdarno, ca. 48 km

Na een vlucht op Florence rijdt u met uw huurauto naar het eerste hotel in Figline Valdarno.

Dag 2: Figline Valdarno

Figline Valdarno is een oud stadje in het hart van de Italiaanse Chiantiwijnstreek in Toscane. De stad is een ommuurde vesting, waar u in het pittoreske centrum een plein met restaurants, winkels en terrrasjes vindt.

Dag 3: Figline Valdarno Le Marche, ca. 180 km

Via een mooie route door Umbrie langs o.a. het Trasimeno meer en Perugia rijdt u naar Le Marche. Wie al eens in Toscana en Umbria is geweest, zal het landschap van Le Marche direct herkennen. De regione mist echter de grote stedelijke publiekstrekkers; Urbino en Ancona zijn de grote steden. De schilderachtige kustdorpjes ademen nog een echte middeleeuwse sfeer uit waar je heerlijk tot rust komt

Le Marche

In Le Marche vindt u bergen, strand, prachtige oude steden en lieflijke dorpjes, maar ook ongerepte natuur. Het doet denken aan Toscane, maar hier vindt u nog de rust, ruimte en puurheid. De perfecte setting voor het beleven van Italie en genieten.

Dag 4: Le Marche - Genga, ca. 45 km

Vandaag reist u af naar Genga. Genga ligt midden in het natuurpark van de Gola della Rossa, op enkele kilometers van de wereldberoemde grotten van Frasassi. Er is een 1,5 km lange route uitgezet over brede wandelpaden en ruime trappen. De tocht biedt een indrukwekkend schouwspel aan kalksteenformaties die bestaan uit stalagmieten en stalactieten.

Genga

Genga is een schitterend Oranje Vlag bekroond stadje in de provincie Ancona in De Marken. Dit charmant en klein paradijs ligt aan de Sentino rivier, en heeft veel te bieden voor toeristen.

Dag 5: Grotten van Frasassi, ca. 20 km

Een bezoek aan de druipsteengrotten van Frasassi, de grootste toeristische trekpleister van de regio, mag zeker niet ontbreken.

Grotten van Frasassi

De grotten van Frasassi zijn ondergrondse grotten die zich in het Natuurpark Gola della Rossa & Frasassi in de provincie Ancona bevinden. Binnen de grotten kunt u genieten van de natuurlijke kalkstenen sculpturen, welke zich al meer dan 190 miljoen jaar hebben ontwikkeld dankzij het werk van water en steen.

Dag 6: Genga Trevi, ca. 100 km

De reis gaat verder zuidwaarts naar Umbrie. Onderweg kunt u een stop maken in het prachtige Assisi, de stad van Franciscus, de patroonheilige van Italie. La regina degli ulivi, de koningin van de olijven. Dat is de bijnaam van het Umbrische dorpje Trevi. De olijfolie die hier wordt geproduceerd is dan ook van uitzonderlijk goede kwaliteit; het is zelfs een van de beste van Italie. Proef ervan tijdens een lange lunch in dit dorpje, bijvoorbeeld op verse bruschetta met olijfolie en tomaat.

Trevi

La regina degli ulivi, de koningin van de olijven. Dat is de bijnaam van het Umbrische dorpje Trevi. De olijfolie die hier wordt geproduceerd is dan ook van uitzonderlijk goede kwaliteit; het is zelfs een van de beste van Italie. Proef ervan tijdens een lange lunch in dit dorpje.

Dag 7: Spoleto, ca. 20 km

s´Ochtends kunt u een bezoek brengen aan Spoleto, bestaande uit 2 delen: de oude bovenstad met de dom en de benedenstad. Wanneer men vanuit het centrum van Spoleto steeds omhoog blijft lopen, komt men eerst bij een kasteel en dan opeens bij een enorme brug over een diepe vallei tussen twee heuvels. Deze brug, die ook als aquadukt dienst deed, is een van de spectaculairste realtief onbekende bezienswaardigheden van Italie, de Ponte delle Torri.

Spoleto

Voor veel mensen is Spoleto de mooiste stad van Umbrie. Met als absolute blikvanger de Ponte delle Torri, het Romeins uitziende aquaduct dat maar liefst een afstand van 230 meter en een hoogte van 80 meter overbrugt.

Dag 8: Trevi - Florence, ca. 205 km

De reis zit erop, vanaf Trevi is het ruim 2,5 uur rijden naar de luchthaven van Florence.



Locatie


Vluchten
U vliegt naar Florence Airport (FLR)
U vliegt terug vanuit Florence Airport (FLR)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten Amsterdam - Florence en v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.



Fly Drive Toscane Marche en Umbrie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail